search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:24
MENU CLOSE

ΜέΡΑ25 για Κολωνό: Καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές

28.03.2024 11:32
MERA25
Eurokinissi

Αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, με βασικό κατηγορούμενο τον Ηλία Μίχο, στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη και τη μητέρα της που έχει προγραμματιστεί έξω από το ΜΟΔ, στις 9 το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 «η αθωότητα της μητέρας μιας 12χρονης και η ενοχή του Μίχου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα λόγια της ίδιας της κοπέλας στην τελευταία εκδήλωση της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη”, αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν την ανάγκη για δικαιοσύνη και δράση».

«Απαιτούμε τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές» καταλήγει.

Όλη η ανακοίνωση:

«Με ανησυχία και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η δικαιοσύνη, αντί να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, έχει μετατραπεί σε ένα τοξικό πεδίο ανομίας και αδικίας. Η πρόσφατη εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον παιδοβιαστή μαστροπό Μίχο είναι άλλο ένα περιστατικό αυτής της άθλιας πραγματικότητας.

Η αθωότητα της μητέρας μιας 12χρονης και η ενοχή του Μίχου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα λόγια της ίδιας της κοπέλας στην τελευταία εκδήλωση της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη”, αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν την ανάγκη για δικαιοσύνη και δράση.

Τα λόγια της 12χρονης είναι μια καταγγελία, μία φωνή από το σκοτάδι της αδικίας. Η ανάγκη να ακουστεί και να προστατευθεί απαιτεί δράση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμο να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στην αδικία και να διασφαλίσουμε ότι οι φωνές των θυμάτων ακούγονται και απαντώνται. Καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να διεκδικήσουμε μια κοινωνία που προστατεύει κάθε της μέλος και καταπολεμά την ανισότητα και την ανομία οπουδήποτε και αν εμφανίζεται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 12χρονη και σε όλα τα παιδιά που αναγκάζονται να ζήσουν με το φόβο και την τραγωδία του παιδικού εγκλήματος. Απαιτούμε δικαιοσύνη για όλα τα θύματα και τιμωρία για τους ένοχους. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι το φως που διώχνει το σκοτάδι της αδικίας και του φόβου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, και είναι καθήκον μας να μην αδιαφορούμε. Κάθε παιδί που υφίσταται κακοποίηση αξίζει τη φωνή μας και την προστασία μας. Στηρίζουμε τα θύματα, καταγγέλλουμε τους δράστες και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη είναι πραγματικότητα για όλους, όχι προνόμιο λίγων.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε πλήρως την κινητοποίηση για τα δικαιώματα της 12χρονης και της οικογένειάς της, την Παρασκευή 29/3, στις 9:00 π.μ., στο ΜΟΔ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, κτήριο του Εφετείου Αθηνών), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συγκάλυψη σε κυκλώματα τράφικινγκ και σε παιδοβιαστές».

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Να δεσμευτεί η ΝΔ για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη

Πρόταση δυσπιστίας: Η ένταση με την ομιλία Καραμανλή και η γαλάζια στήριξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19