search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:56
MENU CLOSE

Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας – Τι υποστηρίζει σε νέες δηλώσεις (Video)

28.03.2024 10:30
Untitled design

Ως προϊόν ωρίμανσης και όχι προσυνεννόησης των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, χαρακτήρισε, με νέες δηλώσεις του, ο Νίκος Παππάς τη διαδικασία που οδήγησε στην κατάθεση της πρότασης.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έβγαλε σχετική ανακοίνωση όταν έγιναν οι επικοινωνίες του Νίκου Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης»

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων.

Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας.

Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων»,  ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς. 

«Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και μεμπτό» 

Και ανέφερε ότι «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο.

Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Και ο Α. Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε με τη σειρά του πως «προφανώς δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση. Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης πως «σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να απολογηθεί η ΝΔ».

Αξίζει να σημιεωθεί ότι χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε εμφάνισή του στο Action 24 είπε ουσιαστικά ότι υπήρξε προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής, πριν το δημοσίευμα του Βήματος (το οποίο βγήκε στα περίπτερα το απόγευμα του Σαββάτου).

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον έτερο καλεσμένο της εκπομπής του Σεραφείμ Κοτρώτσου, Νίκο Παπαθανάση. Ο υπουργός ρωτούσε συγκεκριμένα «γιατί αυτή η συζήτηση δεν έγινε ένα χρόνο πριν και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα του Βήματος».

Την δήλωσή του σήκωσε μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης λέγοντας πως ο Νίκος Παππάς «μαρτύρησε ή του ξέφυγε ότι υπήρχε προσυνεννόηση, άρα προετοιμαζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ: Φαντασιώσεις του Νίκου Παππά

Από το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωση διέψευσαν λέγοντας ότι αυτά είναι «φαντασιώσεις» του Νίκου Παππά:

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκηςανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Νέα Αριστερά: Επινοήσεις Παππά, προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία σε ΝΔ

Έντονα αντέδρασε και η Νέα Αριστερά της οποίας πηγές έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για εκ των υστέρων «επινοήσεις» του Νίκου Παππά, παρουσιάζοντας με τη σειρά τους τα γεγονότα.

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς.

Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας.

Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου.

Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα

Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του».

Διαβάστε επίσης

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το γάντι σε ΝΔ και Καραμανλή – Θα ζητήσει άμεσα προανακριτική επιτροπή

Πρόταση δυσπιστίας: Η ένταση με την ομιλία Καραμανλή και η γαλάζια στήριξη

ΠΑΣΟΚ: Στρατηγική επιλογή η μετωπική με την κυβέρνηση – Τα πρώτα συμπεράσματα και τα ερωτήματα Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:54