search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

28.03.2024 06:42
pappas new

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν το βράδυ, σε εμφάνισή του στο Action 24 είπε ουσιαστικά ότι υπήρξε προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής, πριν το δημοσίευμα του Βήματος (το οποίο βγήκε στα περίπτερα το απόγευμα του Σαββάτου).

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον έτερο καλεσμένο της εκπομπής του Σεραφείμ Κοτρώτσου, Νίκο Παπαθανάση. Ο υπουργός ρωτούσε συγκεκριμένα «γιατί αυτή η συζήτηση δεν έγινε ένα χρόνο πριν και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα του Βήματος».

Την δήλωσή του σήκωσε μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης λέγοντας πως ο Νίκος Παππάς «μαρτύρησε ή του ξέφυγε ότι υπήρχε προσυνεννόηση, άρα προετοιμαζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ: Φαντασιώσεις του Νίκου Παππά

Από το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωση διέψευσαν λέγοντας ότι αυτά είναι «φαντασιώσεις» του Νίκου Παππά:

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκηςανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Νέα Αριστερά: Επινοήσεις Παππά, προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία σε ΝΔ

Έντονα αντέδρασε και η Νέα Αριστερά της οποίας πηγές έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για εκ των υστέρων «επινοήσεις» του Νίκου Παππά, παρουσιάζοντας με τη σειρά τους τα γεγονότα.

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς.

Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας.

Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου.

Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα

Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του».

«Αιώνια αλληλεγγύη συνδέει Μητσοτάκη – Καραμανλή, μαζί συγκάλυψαν»

Στο μεταξύ η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, χθες μπήκε στα βαθιά, με την ομιλία του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή και την αντιπαράθεση γύρω από αυτή εντός της Ολομέλειας, αλλά και εκτός, να αποτελεί την κορύφωση της χθεσινής δεύτερης μέρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πρώτο συμπέρασμα από την τοποθέτηση του πρώην υπουργού είναι ότι πλέον Μητσοτάκης – Καραμανλής, πορεύονται … «χέρι – χέρι», ότι δηλαδή ο ένας είναι άρρηκτα δεμένος με τον άλλον καθώς «μαζί τα συγκάλυψαν» και θα συνεχίσουν ως το τέλος.

«Οι μάσκες έπεσαν» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής είναι και επισήμως πια οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο ένας μίλησε εξ ονόματος του άλλου, με τη βεβαιότητα της αιώνιας αλληλεγγύης ανάμεσά τους. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Μαζί πορεύτηκαν εξ αρχής με στόχο τη συγκάλυψη, μαζί θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης».

Μάλιστα, σχολιάζοντας την στάση του Μάκη Βορίδη, φαίνεται να του καταλογίζουν ότι δεν τοποθετήθηκε απλώς ως Υπουργός Επιρκατείας: «Τα δυο μεγάλα τζάκια της Δεξιάς με porte-parole – συνήγορο υπεράσπισης τον ακροδεξιό Βορίδη δίνουν ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού και αθλιότητας».

Κασσελάκης για χειροκρότημα γαλάζιων: «Είναι συνυπεύθυνοι όλοι»

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληγε με το μήνυμα πως «το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους να το συγκαλύψουν» και πως «η απόδοση Δικαιοσύνης αποτελεί λαϊκό αίτημα που δεν θα αφήσουμε να καεί στα τζάκια της Δεξιάς και στις θεωρίες συνωμοσίας της Ακροδεξιάς».

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του σχολίασε την ομιλία Καραμανλή με τον στίχο του Μανόλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε». Σχολίασε όμως και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας του βουλευτή Σερρών και πρώην υπουργού λέγοντας ουσιαστικά πως είναι «γίγαντες στη συγκάλυψη» και πλέον «όλοι συνυπεύθυνοι». Ανάλογο σχόλιο, περί συνευθύνης, έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Εν ολίγοις, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο Κώστας Καραμανλής προϊδεάζει για την στάση που θα ακολουθήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στο κλείσιμο της διαδικασίας: επιθέσεις περί εντολοδόχων οργανωμένων συμφερόντων» αλλά και περί «θεωριών συνωμοσίας» για το τί έγινε ακριβώς στα Τέμπη (με αφορμή τα όσα λέγονται για το μπάζωμα).

Κάλεσμα Καλαματιανού σε Καραμανλή για Προανακριτική

Επιπλέον, καθώς Βορίδης, Καραμανλής, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη συνέχισαν χθες να κραδαίνουν προς την αντιπολίτευση το επιχείρημα «γιατί δεν προτείνετε Προανακριτική Επιτροπή;» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία Καραμανλή και (αφού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα Πινγκ–πονγκ μεταξύ Βορίδη – Ανδρουλάκη και Βορίδη – Ζωής Κωνσταντοπούλου) θύμισε ότι τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί και την απέρριψε ήδη η κυβερνητική πλειοψηφία. Και κάλεσε, «πετώντας το γάντι» στον Καραμανλή να δηλώσει ότι παραιτείται της υπουργικής του ασυλίας και λέει «ναι»  σε Προανακριτική Επιτροπή η οποία σε μια συνεδρίαση θα αποφασίσει την παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, νωρίτερα και εν όψει την ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, σε παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος, έθεσε ερωτήματα τόσο προς τον πρώην υπουργό, όσο και προς τον πρωθυπουργό που θα μιλήσει απόψε το βράδυ. Σχολίασε δε και την δήλωση Φλωρίδη για το «μπάζωμα» και τα «μπάζα», αλλά και τη δήλωση περί «αριστεροσφασισμού» αποκαλώντας τον «πολιτικό γενίτσαρο».

Διαβάστε επίσης

Πρόταση δυσπιστίας: LIVE η ομιλία Καραμανλή εν μέσω σφυροκοπήματος

Πρόταση δυσπιστίας: «Κόλαση» στη Βουλή εν αναμονή της ομιλίας Καραμανλή – live

ΝΔ για Φαραντούρη: Τι άλλο περιμένει ο κ. Κασσελάκης για να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:07