search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Η Blerina Γκόρου Bala διορίστηκε νέα δήμαρχος Χειμάρρας – «Θετική εξέλιξη» λέει ο Ράμα

29.03.2024 19:31
BALA

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χειμάρρας ενέκρινε την ένταξη της εκλογής νέου δημάρχου στην ημερήσια διάταξη. Έτσι η Blerina Γκόρου Bala, μέχρι πρότεινος αντιδήμαρχος διορίστηκε νέα δήμαρχος Χειμάρας στη θέση του Φρέντι Μπελέρη. Ο Έντι Ράμα εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και την παρουσιάζει ως μια δημοκρατική διαδικασία.

Η απόφαση ήρθε μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης στον χώρο του δημαρχείου στις 12:00 τοπική και με κλειστές πλέον πόρτες για τους πολίτες.

Οι σύμβουλοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθισμένοι σε ένα τραπέζι μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, πρότειναν για τη θέση του νέου δημάρχου τη μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Blerina Γκόρου Bala. Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι ο έτερος αντιδήμαρχος, Pervin Gjikuria παραιτείται της διαδικασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση με 15 ψήφους υπέρ και έχρισε την Bala νέα δήμαρχο. Η διορισμένη δήμαρχος είναι από την Χειμάρρα, το γένος Γκόρου και ο σύζυγός της Artan Bala με καταγωγή από το χωριό Βουνό, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού κόμματος. Εργάζεται από το 2009 στο δημαρχείο Χειμάρρας ως οικονομολόγος.

Ράμα: «Θετική εξέλιξη η εκλογή νέας δημάρχου στη Χειμάρρα»

Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Χ επιχειρεί να παρουσιάσει τον διορισμό κάποιου μη εκλεγμένου ως δημάρχου ως δημοκρατική διαδικασία, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα εκλογή.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ράμα όπως δημοσιεύτηκε στο himara.gr:

«Θετική εξέλιξη για τη συνέχιση του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί η σημερινή εκλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Χειμάρρας, με 15 ψήφους υπέρ και μόλις 4 κατά, της αντιδημάρχου του δήμου, Blerina Bala, ως εν ενεργεία δημάρχου» αναφέρει ο Ράμα με νεότερη ανάρτησή του.

Όπως συνεχίζει: «Η αποτυχημένη προσπάθεια από μια χούφτα παρακινημένων ατόμων να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη βάσει της σχετικής νομικής υποχρέωσης του Δημοτικού Συμβουλίου κατέδειξε ξεκάθαρα το απλό γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Χειμαρριωτών δεν ανήκει στα χαρακώματα της σύγκρουσης, του διχασμού και της παράλογης ενίσχυσης της πρωτόγονης διαμάχης, που τρέφεται με συμφέροντα και λογαριασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού της Χειμάρρας».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πτώση 65χρονης στον Θερμαϊκό – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κολωνός: Τη Δευτέρα οι ποινές στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης – Νέα συγκέντρωση στη γειτονιά του κοριτσιού

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ: Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας – Ζημιές σε παλιά κτίσματα στη Ζαχάρω (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:17