search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:24
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: «Εκστομίζει ψέματα με αδιανόητη ευκολία – Αυτό είναι το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για τα Τέμπη» (photos/videos)

29.03.2024 13:31
syriza_2603_1460-820_new

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, απάντησε στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, πως δεν τον είχαν προειδοποιήσει για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου παραθέτει το σχετικό έγγραφο -που έδειξε και η Δώρα Αυγέρη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη προς τον κ. Καραμανλή, που προειδοποιεί για τον σοβαρότατο κίνδυνο τραγικού συμβάντος

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αδιανόητη ευκολία με την οποία εκστομίζει ψέματα ο κύριος Κώστας Καραμανλής είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης του.

Παρασυρόμενος προφανώς από την “αποθέωση” που γνώρισε από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την ντροπιαστική του ομιλία στο κοινοβούλιο, σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη συνέχισε να αρνείται τις τεράστιες ευθύνες του για το έγκλημα των Τεμπών. 

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ψευδέστατα πως δεν είχε καμία προειδοποίηση για ατυχήματα! Ζήτησε μάλιστα στον αέρα να του φέρουν “ένα χαρτί, ένα χαρτί, που να λέει πως εμείς προειδοποιούμε πως θα γίνει ένα τέτοιο μεγάλο ατύχημα”.

Κι αφού το ζήτησε ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εμείς οφείλουμε να του το δώσουμε. 

Παραθέτουμε το βίντεο της συνέντευξης του, αλλά και της απάντησης που έλαβε από την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, καθώς και το σχετικό έγγραφο».

Το βίντεο

Το σχετικό έγγραφο

Αυγέρη για Καραμανλή: «Λέει ψέματα ότι δεν ειχε λάβει προειδοποίηση για ατυχήματα, υπάρχει η επιστολή Τσαλίδη»

Νωρίτερα, η Δώρα Αυγέρη είχε απαντήσει στα όσα είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ότι δεν είχε λάβει καμία τέτοια προειδοποίηση.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», η κ. Αυγέρη απάντησε στον κ. Καραμανλή έχοντας στα χέρια της την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κ. Τσαλίδη, προς τον ίδιο τον πρώην υπουργό Μεταφορών και τους ιθύνοντες του ΟΣΕ, η οποία είχε σταλεί 1,5 χρόνο πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη και δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, την επομένη της κατάθεσης του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή (13-2-2024), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τη γαλάζια πλειοψηφία ώστε να κληθεί ο κ. Τσαλίδης για κατάθεση.

Η στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, υπεύθυνη πλέον για θέμα Κοινωνικής Διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε απόσπασμα από τη συγκεκριμένη επιστολή: «Ο κ. Τσαλικίδης μιλά για έλλειψη προσωπικού του ΟΣΕ, για μη λειτουργία του Κέντρου ελέγχου στο Λιανοκλάδι, τη γενικότερη αίσθηση εγκατάλειψης σιδηροδρομικής υποδομής χωρίς να υπάρχει ορατό σχέδιο αναδιοργάνωσης του, που καθιστούν τη σιδηροδρομική λειτουργία δύσκολη και επικίνδυνη. Λέει μέσα στη σελίδα 3 ο κ. Τσαλίδης. Η παράταση και επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των συμβάντων επί γραμμής, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

«Ο κ. Τσαλίδης, ο οποίος ακριβώς επειδή αυτά που ζητούσε για να μην υπάρχει ο κίνδυνος ορατού συμβάντος, δεν έγιναν, παραιτήθηκε κιόλας», επεσήμανε.

«Τι απάντησε ο κ. Καραμανλής ξεκάθαρα στη δική σας ερώτηση;», είπε η κ. Αυγέρη απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους της εκπομπής. «Είπε ψέματα. Είναι δεύτερη φορά που πιάνεται να λέει ψέματα γι’ αυτή την ιστορία. Όπως είπε και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που κανονικά η γαλάζια πλειοψηφία θα έπρεπε να συμφωνήσει γιατί τέθηκε αυτό το ζήτημα από την αντιπολίτευση, να πάει για ψευδορκία στη Δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής, πράγμα που δεν έκανε. Και όχι μόνο δεν το έκανε αυτό η γαλάζια πλειοψηφία. Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτού του πολύ σοβαρού εγγράφου και προειδοποίησης, η Εξεταστική Επιτροπή με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας δεν κάλεσε τον κ. Τσαλίδη να καταθέσει για δεύτερη φορά και αρνήθηκε να στείλει τον κ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη».

«Ακριβώς επειδή έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία η γαλάζια πλειοψηφία ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα, γιατί δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα. Είναι ένας κακός συνήγορος του κ. Καραμανλή που καθίσταται πλέον συνυπεύθυνη. Θα γίνει αυτό εφόσον ο κ. Καραμανλής, ο αδιόρθωτος και ψεύτης κ. Καραμανλής, δεχτεί να θέσει εαυτόν στη βάσανο των ερωτήσεων του φυσικού δικαστή. Επαναλαμβάνω, εμείς δεν λέμε ότι καταδικάζουμε τον κ. Καραμανλή. Λέμε ότι είναι ψεύτης. Τον κατηγορώ για τα ψέματα», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μπεκατώρου, Παππάς, Χατζηχρήστου, Παπαδημητριάδης – Τέσσερις υποψηφιότητες έκπληξη για την ευρωλίστα

Γαβρήλος: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός

Βορίδης για Τέμπη: «Ο Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στη συκοφαντία και τα ψεύδη» – Τι είπε για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:24