search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:05
MENU CLOSE

BBC: Την Κυριακή 7 Απριλίου ο χρόνος θα γυρίσει στο 1974 λόγω… Eurovision και ΑΒΒΑ

01.04.2024 11:53
abba_eurovision_new

Στις 6 Απριλίου 1974 στην σκηνή του συναυλιακού χώρου The Dome (πρώην βασιλικοί στάβλοι και σχολή ιππασίας) του Μπράιτον ανακοινωνόταν ότι η Σουηδία με το τραγούδι «Waterloo» των ΑΒΒΑ κέρδιζε τον 19ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την νίκη του θρυλικού Σουηδικού συγκροτήματος, το BBC  θα μεταδώσει εκείνην την διοργάνωση ολόκληρη, την ερχόμενη Κυριακή (7/4), στις 20.10 (ώρα Η.Β.) από το BBC Four.

Ένα ειδικό βίντεο διάρκειας 10 λεπτών θα προηγηθεί, πριν αρχίσει το «ταξίδι» στον γιουριζιονικό χρόνο, με τη Χάνα Γουάντιγκαμ  (παρουσιάστρια της Eurovision 2023), η οποία θα μιλήσει για την παραγωγή και τη κλίμα  του 1974 για να εντάξει το κοινό στην ψηφιοποιημένη  μετάδοση του 1974.

Σε εκείνη τη διοργάνωση στην οποία παρουσιάστρια ήταν η Κέιτι Μπόιλ- μετέπειτα λαίδη Σόντερς-  (είχε παρουσιάσει τους διαγωνισμούς του 1960, του 1963 και  του 1968) είχαν πάρει μέρος η Ολίβια Νιούτον Τζόν (εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο), η Τζινιόλα Τσινκέτι (χάρισε στην Ιταλία τη νίκη στη Eurovision του 1964), ενώ έκανε την παρθενική της εμφάνιση η Ελλάδα στο θεσμό με τη Μαρινέλα και το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» (στίχοι Πυθαγόρα, μουσική Γιώργος Κατσαρός).

Συνολικά 17 χώρες συμμετείχαν σε εκείνον τον διαγωνισμό με τη Σουηδία να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη Eurovision. Το BBC «παρενέβη» για να φιλοξενήσει την εκδήλωση τότε, καθώς ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Λουξεμβούργου δεν θέλησε να  φιλοξενήσει την εκδήλωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά τη νίκη της Αν Μαρί Νταβίντ το 1973, για οικονομικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Ναταλία Γερμανού: To σχόλιο πριν τη συνέντευξη Κασσελάκη – «Είμαι αρκετά “Έλλη Στάη”;» (Video)

Άρης Καβατζίκης: Όταν άκουσα να λένε ότι η εκπομπή μπορεί να ενωθεί με του Κώστα Τσουρού, σκέφτηκα αν θα έχω δουλειά

«Ακόμα δεν είδες τίποτα»: Ένταση στον αέρα με τον Αλέξη Κούγια – «Όταν μιλάει ο Κούγιας θα ακούτε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:03