search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:47
MENU CLOSE

Ηλίας Κασιδιάρης στον Άρειο Πάγο για Σπαρτιάτες: Δημόσια η υποστήριξή μου, δεν εξαπάτησα κανέναν

01.04.2024 15:42
ilias_kasidiaris_new

Από τον Άρειο Πάγο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, για τους Σπαρτιάτες.

Κληθείς ως ύποπτος για τέλεση της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων ο Κασιδιάρης μέσα από το κατάστημα κράτησης, έδωσε εξηγήσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της έρευνας μετά από δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του που προσομοιάζουν σε πρακτικές Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε πως ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατων υπήρξε δημόσια και και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ, δόθηκαν εξηγήσεις και από τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων που δόθηκαν από τους υπόπτους, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση ή όχι.

Παράλληλα, αναμένονται και οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για το κόμμα των Σπαρτιατών και ειδικότερα για τη νομιμότητα συμμετοχής του στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στη Βουλή, αλλά και κατά της νομιμότητας εκλογής βουλευτών του εν λόγω κόμματος. Στο Εκλογοδικείο έχουν κατατεθεί ενστάσεις κατά τις εισόδου του κόμματος στη Βουλή, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου από Άρτα: Να διατηρήσουμε έναν βιώσιμο αλιευτικό τομέα, υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις

Κουρέτας με αιχμές κατά της διαβούλευσης για τη Θεσσαλία: «Θα μπορούσε να γίνει με διαφορετικό τρόπο»

Τα ελληνοτουρκικά και η (εκλογική) συντριβή του Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:47