search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Οργή στην Ισπανία: Άγριο ξύλο αστυνομικών σε μαύρους πολίτες (Videos)

01.04.2024 19:50
ispania-new

Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία έχουν προκαλέσει τα βίντεο που ήρθαν στο «φως της δημοσιότητας» και αποτυπώνουν σκηνές άγριας βίας από αστυνομικούς σε βάρος μαύρων πολιτών στο κέντρο της Μαδρίτης.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε την Παρασκευή, δείχνει έναν από τους δύο άνδρες να έχει πέσει στο έδαφος και να είναι ακινητοποιημένος από έναν αστυνομικό που φαίνεται να έχει πέσει πάνω τον και να τον πνίγει.

Ένας δεύτερος αστυνομικός εμφανίζεται στη συνέχεια να χτυπά τον ακινητοποιημένο άνδρα δύο φορές με ένα ρόπαλο πριν αρπάξει και γρονθοκοπήσει έναν άλλον άνδρα που στεκόταν εκεί κοντά.

Καθώς το βίντεο με το σκληρό περιστατικό διαδόθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομική πηγή είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Europa Press ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για υπονόμευση εξουσίας.

Η πηγή περιέγραψε τους άνδρες ως «εχθρικούς» προς τους αστυνομικούς και είπε ότι ένας από τους αστυνομικούς είχε τραυματιστεί.

Ένας από τους συλληφθέντες βρέθηκε αργότερα ότι είχε ναρκωτικά πάνω του, πρόσθεσε.

Το βίντεο προκάλεσε οργή σε όλη την Ισπανία. Η αντιρατσιστική ομάδα εκστρατείας SOS Racismo περιέγραψε τις εικόνες ως «ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας ενεργούν στο Lavapiés».

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε: «Όσοι από εμάς ζούμε σε αυτή τη γειτονιά γνωρίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι συνηθισμένες και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Δαμασκός: Οκτώ νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην πρεσβεία του Ιράν – Νεκρό και στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης (Video)

Βασιλιάς Κάρολος: Ευχές και για την Κέιτ από το κοινό στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του

Βαλτιμόρη: Θαλάσσιο διάδρομο ανάμεσα στα συντρίμμια της γέφυρας δημιουργούν οι αρχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:07