search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:59
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη (4/4) για ΣΣΕ και πενθήμερη εργασία

02.04.2024 09:50
ert_new

Από τις 12.00 έως τις 15.00 της Πέμπτης, 4 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας διεκδικώντας νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και πενθήμερο εργασία για όλους.

Με την κινητοποίηση τους επίσης ζητούν αναγνώριση προϋπηρεσίας, απόδοση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, έξοδο από το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, αξιοποίηση του προσωπικού, του εξοπλισμού και της περιουσίας της ΕΡΤ. Ζητούν επίσης να γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων και ελεύθερη πολυφωνική ενημέρωση «χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Οι ενώσεις εργαζομένων, καταρχάς των μηχανικών και των τεχνικών της ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) και του προσωπικού της εταιρείας (ΠΣΥΠ ΕΡΤ), μεταφέρει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη που περιέγραψαν οι επικεφαλής της κρατικής ραδιοτηλεόραση στην παρουσίαση του τετραετούς στρατηγικού πλάνου, την περασμένη εβδομάδα.

Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και Κατερίνα Κασκανιώτη, υποστήριξαν ότι αφενός δεν θα υπάρχει εξαήμερη εργασία για κανέναν, αλλά- ως οργανισμός ο οποίος λειτουργεί 24/7 η ΕΡΤ- θα πρέπει να υπάρχουν βάρδιες με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και αφετέρου πως οι συζητήσεις για την ΣΣΕ γίνονται σε καλό κλίμα.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις για την ΣΕΕ άρχισαν στις 13 Μαρτίου, τρείς μήνες μετά από την εξώδική πρόσκληση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ για έναρξη διαλόγου. «Η μεθόδευση αυτή απέβλεπε στην εκπνοή του 3μήνου, ώστε να ασκούν πίεση για υπογραφή μιας ΣΣΕ που γράφτηκε από τη διοίκηση αγνοώντας όλα τα δίκαια και υλοποιήσιμα αιτήματα μας, που ποτέ δεν συζήτησαν ούτε ασχολήθηκαν», αναφέρουν ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ΠΣΥΠΕΡΤ.

Οι δύο ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ καταγγέλουν πως «η Διοίκηση δεν έχει δεχτεί ούτε μία πρόταση της πλευράς των εργαζομένων και δεν έχει αλλάξει στάση από τις αρχικές της θέσεις, εκτός από την εξίσωση του τροφείου στα 6 €». 

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι δια των ενώσεων τους, κάνουν λόγο για αδιαφορία και έλλειψη ενσυναίσθησης από την διοίκηση της ΕΡΤ: «Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης, καλοπληρωμένα στελέχη με τριπλάσιες αποδοχές από τους εργαζόμενους, για άλλη μια φορά αδιαφορούν για τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης δυσβάσταχτης ακρίβειας, τους πετσοκομμένους μισθούς μας, για την τραγική υπηρεσιακή λειτουργία από τα κενά των θέσεων εργασίας που κάθε μέρα μεγαλώνουν, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε όλες τις οργανικές μονάδες.

Αυταρχικά, μονομερώς, κόντρα σε κάθε λογική και νομιμότητα, αλλά και στην υποχρέωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης μας επιβάλουν επιπλέον έκτη ημέρα εργασίας. Ήδη από την πρώτη συνάντηση ενημερώσαμε την διοίκηση ότι δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή του χρόνου εργασίας, αφού όπως προβλέπει ο Ν.4173/13 και ο Ν.4324/15 – για την ΕΡΤ – αυτά τα ζητήματα καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Στην διάρκεια της μεθαυριανής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση στο αίθριο του Ραδιομεγάρου.

Διαβάστε επίσης:

Πένθος για την Έλλη Στάη – Πέθανε η μητέρα της, Ρενέ Τσαρλαμπά

Οι ζέστες «χτύπησαν» την τηλεθέαση των εκπομπών το Σαββατοκύριακο

Alpha και Μega πρώτοι σε τηλεθέαση – Ο ένας το Σάββατο, ο άλλος την Κυριακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53