search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:46
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Δεν αυξάνει το ανταποδοτικό τέλος, αμφισβητεί τις μετρήσεις τηλεθέασης

27.03.2024 17:32
KASTANIWTH_ZOULAS

Δεν θα αυξηθεί η εισφορά για την ΕΡΤ, το ανταποδοτικό τέλος (είναι στα τρία ευρώ) που καταβάλλουν όλα τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το έκανε σαφές νωρίτερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, στο πλαίσιο παρουσίασης- μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο Κατερίνα Κασκανιώτη– του στρατηγικού σχεδιασμού της κρατικής εταιρείας με ορίζοντα 4ετίας (δηλαδή έως το 2027).

Ωστόσο ο επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, λίγο αργότερα, σε ερώτηση αν δέχθηκε πιέσεις για να μπει στην άκρη το σχέδιο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους στα 3,5 ευρώ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσεχώς. «Δεν θα ήμασταν εδώ αν λειτουργούσαμε βάσει πιέσεων. Η ΕΡΤ είναι η φθηνότερη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη και σε έρευνα για λογαρισμό της εταιρείας δεν σταθμίστηκε παράπονο για το σημερινό ανταποδοτικό τέλος.

Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται το επιπλέον μισό ευρώ για να λειτουργεί εύρυθμα. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε αυτό το αίτημα προς την κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση», είπε ο πρόεδρος Ζούλας.

Επίσης έκανε σαφές ότι η ΕΡΤ θα εξακολουθεί να έχει διαφημίσεις στα γραμμικά κανάλια της και κατά συνέπεια δεν θα αποσυρθεί από την διεκδίκηση μεριδίου από την διαφημιστική πίτα.

Εντωμεταξύ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τις μετρήσεις τηλεθέασης από τη Nielsen λέγοντας ότι «η εταιρεία μετρήσεων δεν μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τις συνήθειες του κοινού» καθώς δεν καταγράφεται η συμπεριφορά εκείνων που επιλέγουν το περιεχόμενο της ΕΡΤ μέσα από την ελεύθερης πρόσβασης OTT, το ERTFLIX. «Είναι σταθμισμένο, για παράδειγμα, πως η καθημερινή σειρά «Η παραλία» έχει κατά μέσο όρο 100.000 views στο ERTFLIX μέσα από υπολογιστές και έξυπνες συσκευές».

Χαρακτήρισε τη μέθοδο δυναμομέτρησης των τηλεοπτικών προγραμμάτων «ελλιπή, για να μην πω προβληματική», διότι είναι «στρεβλός ο τρόπος που αποτυπώνονται τα νούμερα τηλεθέασης. Δεν αποτυπώνεται η πραγματικότητα σε σχέση με τις συνήθειες των Ελλήνων», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Ανέφερε δε πως η εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης πριν από ενάμιση χρόνο είχε υποσχεθεί νέο τρόπο στάθμισης τηλεθέασης αλλά «δεν έχουμε δει κάτι ακόμη».

Διαβάστε επίσης:

Καινούργιου: Αυτός είναι ο λόγος που ο Μικρούτσικος δεν εμφανίζεται στην εκπομπή (Video)

Σταύρος Σβήγκος στο topontiki.gr: Το «Ρεμπέτικο βεράνι» μας αφορά διότι και σήμερα οι ζωές μας γκρεμίζονται

«Εκατομμυριούχος» και «Η γη της ελιάς» πόλοι έλξης τηλεθέασης το τριήμερο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34