search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:50
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώνεται ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών – Οι νέες ανακοινώσεις και το «στοίχημα» Ανδρουλάκη για το Κέντρο 

02.04.2024 07:00
androylakis-new

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση σχεδόν ολόκληρου του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές είναι στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής να παρουσιάσει στα μέλη του μεγαλύτερη οργάνου του κόμματος τους «εκλεκτούς» του για τις ευρωκάλπες αλλά και τη στρατηγική του, η οποία είναι στραμμένη στο… Κέντρο. 

Στόχος το Κέντρο

Μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να κάνει κάποιες πρώτες «νίκες» αλλά και να επαναπροσεγγίσει τον Κεντρώο χώρο. Σε ό,τι έχει να κάνει με την προηγούμενη εβδομάδα και τη συζήτηση στη Βουλή ήταν η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε σε ό,τι έχει να κάνει με την επικαιρότητα.  

Η μετωπική απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών καθώς και οι παραιτήσεις των Μπρατάκου – Παπασταύρου μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, πρόσθεσαν πόντους την ώρα που οι δημοσκοπήσεις έστελναν αρνητικά μηνύματα

Να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόταση δυσπιστίας, πολύ καλή ανταπόκριση έχουν και οι περιοδείες του Ανδρουλάκη στην Αττική (είναι γνωστό το δημοσκοπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στο μεγαλύτερο λεκανοπέδιο της χώρας). 

Επιστρέφει ο τοξικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά και τις τελευταίες ενέργειες της Κουμουνδούρου και την σύγκρουση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη για την απόφαση της συζύγου του Πρωθυπουργού να οδηγήσει στα δικαστήρια τη βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα για τα όσα έγραψε σε ανάρτηση της, θεωρούν ότι σταδιακά ο αντίπαλος τους για τη 2η θέση στις Ευρωεκλογές χάνει την επαφή με τον Κεντρώο χώρο. 

Παράλληλα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία συνομίλησαν με το topontiki.gr θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στο να «δημιουργήσει το κοινό του». Δηλαδή, να φτιάξει ένα κόμμα το οποίο μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους από πολλές δεξαμενές και χωρίς ιδεολογικά κριτήρια. «Όχι μόνο απολιτίκ», σημειώνουν με νόημα και υπογραμμίζουν ότι ο τοξικός λόγος θα κυριαρχήσει στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Θα φανταζόμασταν ποτέ ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να έγραφε αυτά που έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύζυγο του Πρωθυπουργού;» αναρωτιούνται τα ίδια στελέχη και προμηνύουν για «εκρηκτικό» κλίμα στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες το οποίος όμως «δε θα αγγίξει το Κίνημα» και δείχνουν παράλληλα τη δήλωση Ανδρουλάκη: «υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου». 

Μέσα στην εβδομάδα και πριν την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (07 Απριλίου) της Κυριακής θα ανακοινωθούν τρεις επιτροπές για τις ευρωεκλογές, το πολιτικό κέντρο, η οργανωτική και η επιτροπή επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: «Καλοδεχούμενη» η αλλαγή γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικές πηγές: Από τα θερμά χειροκροτήματα σε Καραμανλή, στην άτακτη υποχώρηση – Το κατηγορητήριο

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Χάρη Δούκα: Ακατάλληλος για αυτό το υψηλό αξίωμα – Κρίμα για την Αθήνα μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:50