search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πλειστηριασμός για τα κτίρια της ΜLS

02.04.2024 10:58
mls new

Κάποτε η εταιρεία ΜLS έμοιαζε με το τεχνολογικό θαύμα της Ελλάδας – κιαι μάλιστα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η πορεία δεν ήταν ανάλογη ωστόσο. Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε  αναστολή και τα ομολογιακά δάνεια της παραμένουν απλήρωτα.

Έτσι, με επισπεύδουσα τη Procredit Bank (Bulgaria) EAD και τιμή πρώτης προσφοράς στο 2 εκατ. ευρώ, το εντυπωσιακό στρατηγείο της ΜLS στο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να βγει στο σφυρί αύριο, στις 3 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης, ολικής επιφάνειας 1.832,82 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 1.410,44 τ.μ.

Η MLS ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη με στόχο «την έρευνα, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προώθηση ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία».

Την πρώτη δεκαετία που ακολούθησε, ανέπτυσσε εφαρμογές λογισμικού και firmware για διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα και το 2001 πραγματοποίησε με επιτυχία την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης εφαρμογής αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης το 2004, η MLS λάνσαρε το 2006 στην αγορά τον πλοηγό MLS Destinator Talk & Drive, με πλοήγηση με αναγνώριση φωνής.

Το 2010 οι διαδραστικοί της πίνακες κερδίζουν διαγωνισμό του Δημοσίου για την εγκατάστασή τους σε δημόσια σχολεία. Και μετά έρχεται το πρώτο κινητό. Το 2012 γίνεται η κυκλοφορία του MLS IQTalk, το πρώτο ελληνικό Android Smartphone.

Το 2013 ακολουθεί το πρώτο της tablet και ύστερα μια Android «έξυπνη» τηλεόραση. H ψηφιακή βοηθός ΜAIC, που ήρθε κατόπιν, φιλοδοξούσε να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες στην ιστορία της MLS.

Ενσωματώνεται σε όλα τα tablets και κινητά της και, τον Ιανουάριο 2019, η MLS ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία της νέας MAIC (MLS Artificial Intelligence Center), η οποία διαφημίζεται ως «η πρώτη –αυτού του τύπου– ευρωπαϊκή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής».

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Όλοι προτιμούν… Ελλάδα – Αναμένεται αύξηση κατά 20%

Ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία: Ποιοι χρωστάνε τα 107 δισ. ευρώ

Τουλάχιστον εξάγουμε ούζο: Στα 100 εκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αλκοολούχων ποτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06