search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Άγιοι Αναργύροι: «Δεν είχε οπτική επαφή ο φρουρός με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης» λέει η δικηγόρος του

03.04.2024 19:29
agioi_anarguroi
Eurokinissi

«Συγκλονισμένος» δηλώνει ο αστυνομικός που είχε βάρδια στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ (01/04/2024) που έγινε η γυναικοκτονία σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου στην τηλεόραση. Την ίδια ώρα το ηχητικό ντουκουμέντο από την συνομιλία του αστυνομικού του τηλεφωνικού κέντρου με την 28χρονη κάνει τον γύρο του διαδικτύπου και προκαλέι την κοινή γνώνη: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί» ακούγεται να της λέει.

Η δικηγόρος προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και κυρίως γιατί ο φρουρός δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές.

«Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό;»

«Είναι συγκλονισμένος. Αυτό μου μετέφερε είναι πως όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που έκανε είναι να αφοπλίσει τον δράστη καθώς είχε την διάθεση να τραυματίσει και άλλους. Μπροστά του αυτοτραυματίστηκε. Δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο που επιτέθηκε ο δράστης. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Ανεξαρτήτως της καταδίκης του, ο ίδιος δεν τα είχε δεχτεί ποτέ. Δεν αντιλήφθηκε αυτό που έγινε. Ποια είναι η δουλειά του, να ελέγχει τον κάθε περαστικό; Τις επιτέθηκε πισώπλατα. Ο εντολέας μου έβλεπε το πρόσωπο της κοπέλας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο φρουρός

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει γνωστοποιηθεί καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είναι ο φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο χθες (2/4/24) έγινε η δολοφονία της 28χρονης κοπέλας. Ο φρουρός για αρκετούς μήνες μπήκε στη φυλακή.

Το όνομα του 48χρονου αστυνομικού από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου έγινε η δολοφονία, το 2014 μπλέχτηκε σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση με πλαστογραφίες και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Έτσι, ο αστυνομικός πρωτόδικα καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή. Το αρχηγείο της αστυνομίας τον έβαλε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο 48χρονος προσέφυγε στο Εφετείο ωστόσο το 2021 ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση του.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας και φυλακίστηκε για 12 μήνες. Το 2023 με βούλευμα αποφυλακίστηκε και στη συνεχεία έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία.

Ο φάκελος του παρέμεινε ανοιχτός ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε ξανά η διαδικασία της απόταξης.

Η συνομιλία της κοπέλας με τον αστυνομικό του τηλεφωνικού κέντρου λίγο πριν δολοφονηθεί

Η κοπέλα είχε περιγράψει στον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης τους φόβους και το γεγονός ότι είχε εντοπίσει τον πρώην σύντροφό της να της έχει στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η κοπέλα κάλεσε το 100, βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Στο διάλογο που έχει καταγραφεί η 28χρονη έχει πει τα στοιχεία της και το σημείο στο οποίο βρισκόταν, αλλά και τον λόγο για τον οποίο είχε καλέσει την Άμεση Δράση. Ο διάλογος με τον τηλεφωνητή είναι διαφωτιστικός, αλλά και εξοργιστικός.

Τηλεφωνητής: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.

Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;

Κυριακή: Αριστοφάνους

Κυριακή: «Έχει έρθει εδώ! Είναι εδώ» ακούγεται να λέει…

Ο τηλεφωνητής τη ρωτά αν ο 39χρονος είναι εκεί, «χάνομαι», λέει το κορίτσι. Και αμέσως μετά ακούγονται φωνές «τη σκοτώνει, τη σκότωσε …».

Αμέσως μετά ακούγονται οι κραυγές της 28χρονης που δέχθηκε την φονική επίθεση και έχασε την ζωή της έξω από το ΑΤ.

Την αποκάλυψη για την συνομιλία της Άμεσης Δράσης με την 28χρονη και την εξοργιστική απάντηση της αστυνομίας έκανε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Καρατομήθηκε ο διοικητής του ΑΤ, ποινικές ευθύνες και στον αστυνομικό που μίλησε με την 28χρονη – Προκαλεί η Δημογλίδου

Γιάννης Γιοκαρίνης: Αθώος μετά την ανάκληση της καταγγελίας για βία από την σύζυγό του –Οι…αγκαλιές και τα χαμόγελα μετά τη δίκη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αν οι πολιτικοί διαφωνούν με τον τρόπο προαγωγής των δικαστών να αναθεωρήσουν τη διάταξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:45