search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 03:14
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καταγγελία για παρόμοια περιστατικά «καίει» το ΑΤ – «Κατεγράφη το συμβάν και… ο καθένας σπίτι του» (video)

03.04.2024 09:49
agioianargyroi

Σε μια σοβαρή καταγγελία που «καίει» το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων προχώρησε δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, λίγες ώρες μετά τη νέα γυναικοκτονία που προκάλεσε ΕΔΕ και εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος, οι αστυνομικοί του εν λόγω τμήματος αδιαφόρησαν σε επαναλαμβανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως φαίνεται να έκαναν και στη περίπτωση της 28χρονης Κυριακής στην οποία δεν παραχώρησαν ούτε περιπολικό για να τη συνοδεύσει.

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Θεόδωρος Μαξούλας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Όπως καταγγέλλει, δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγραφεί συμβάν ενδοοικογενειακής βίας.

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν μια αστυνομία… γραφιάδες. Μόνο να γράφουν. Να μην υπάρχει προστασία κανενός» πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος

«Το καθήκον της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του (…)» συμπλήρωσε. Η γυναίκα δηλαδή σύμφωνα με την καταγγελία, κλήθηκε να επιστρέψει στο ίδιο σπίτι με τον… κακοποιητή της!

«Δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει 2-3 τέτοια συμβάντα», πρόσθεσε ο κ. Μαξούλας.

Από τη μεριά της η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν».

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Νέα, διπλή διάκριση για το νησί – «Ένα πραγματικό στολίδι του Αιγαίου»

Καιρός: Υποχωρεί η σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02