search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:53
MENU CLOSE

Κωνσταντινούπολη: Έπαιξαν… ξύλο αρχιμανδρίτης και μητροπολίτης μέσα σε εκκλησία

03.04.2024 15:51
ekklisia xylo papades – new

Σε… ρινγκ μετατράπηκε ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, καθώς μητροπολίτης ξυλοκόπησε αρχιμανδρίτη μέσα στην εκκλησία, που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν εισήλθε στο ναό για να προσκυνήσει δέχθηκε επίθεση από τον Μέγα Κατηχητή, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο, ο οποίος απροειδοποίητα άρχισε να γρονθοκοπεί τον Μητροπολίτη.

Τους δυο άνδρες προσπάθησε να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που κατάφερε αφού προηγουμένως οι δυο ιερείς ανταλλάσουν ύβρεις στα τουρκικά εντός της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ιερείς είχαν μια προσωπική διαμάχη μεταξύ τους για εκκλησιαστικές – υπηρεσιακές διαφορές που επέλεξαν να την λύσουν εντός του ναού και με…ξύλο,  χωρίς να υπολογίσουν ότι η συμπεριφορά τους καταγραφόταν από τις κάμερες του ναού. 

Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος ήθελε η ακολουθία να πραγματοποιείται στις 3 μ.μ, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις 4 μ.μ. Το απόγευμα της Τρίτης ο Μητροπολίτης αγνοώντας την σχετική ανακοίνωση για τις 3 το μεσημέρι εμφανίστηκε μια ώρα αργότερα και απευθυνόμενος προς τον αρχιμανδρίτη, του είπε, «Χρύσανθε δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις». Τότε ο Αρχιμανδρίτης «βγήκε εκτός εαυτού» και επιτέθηκε με γροθιές στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου ο οποίος αναζητείται από την τουρκική αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ιερωμένοι φέρονται να είχαν και στο παρελθόν διαμάχες για διάφορα θέματα με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Στα δικαστήρια ο Τραμπ με τους συνιδρυτές της πλατφόρμας Truth Social – Αλληλομηνύσεις για τις μετοχές

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το κάστρο Μπαλμόραλ στους… κοινούς θνητούς – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο (photos)

Νορβηγία: Απειλή για βόμβα στη Βουλή -Εκκενώθηκε το κτίριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58