search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:00
MENU CLOSE

Στα δικαστήρια ο Τραμπ με τους συνιδρυτές της πλατφόρμας Truth Social – Αλληλομηνύσεις για τις μετοχές

03.04.2024 14:30
trump_usa

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μήνυση κατά των συνιδιοκτητών της πλατφόρμας Truth Social, Άντι Λιτίνσκι και Γουές Μος.

Οι δύο επιχειρηματίες που δημιούργησαν την πλατφόρμα για τον Τραμπ, μετά την απαγόρευση που του επέβαλαν πλατφόρμες άλλων κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter) να αναρτά κείμενα, έχουν ήδη κάνει μήνυση κι αυτή προς τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, κατηγορώντας τον πως προσπαθούσε να τους πάρει τις μετοχές.

Ο Τραμπ κάνει λόγο στη μήνυσή του για κακή διαχείριση της πλατφόρμας των συνιδιοκτητών και γι’ αυτό θα πρέπει να τους αφαιρεθούν οι μετοχές.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο της πολιτείας της Φλόριντα, η Trump Media & Technology Group Corp. (πλέον Trump Media) υποστήριξε ότι τα δύο στελέχη έκαναν «μια σειρά από δαπανηρά λάθη που οδήγησαν σε μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της εταιρείας».

Το δίδυμο ήταν διαγωνιζόμενοι στο σόου του Τραμπ στο NBC «The Apprentice».

Η μήνυση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, ανέφερε ότι οι Μος και Λιτίνσκι είχαν επιφορτιστεί με την καθιέρωση εταιρικής διακυβέρνησης για τη νέα εταιρεία και την εύρεση μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού που θα μπορούσε να βάλει τη νέα εταιρεία στο δημόσιο και να την τροφοδοτήσει με μετρητά. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι απέτυχαν και στις δύο εργασίες. 

Πέφτουν οι μετοχές της Trump Media

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία μέρα με τη μέρα βλέπει τις μετοχές της να πέφτουν. Μετά την εντυπωσιακή άνοδο στα 79 δολάρια πριν μία εβδομάδα, η μετοχή της εταιρείας έπεσε στα 51,60 δολάρια, έχοντας σημειώσει καθαρή ζημιά 58,2 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το κάστρο Μπαλμόραλ στους… κοινούς θνητούς – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο (photos)

Σέρλοκ Χολμς: «Στο σφυρί» σπάνιο χειρόγραφο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ – Η αξία του εκτιμάται στο 1,2 εκατ. δολάρια (photos)

Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη – Οι πλουσιότεροι, οι καινούργιοι και οι… χρυσοί Έλληνες (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:59