search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το κάστρο Μπαλμόραλ στους… κοινούς θνητούς – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο (photos)

03.04.2024 14:07
BalmoralCastle_new

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το Κάστρο Μπαλμόραλ για τους κοινούς θνητούς, για πρώτη φορά, αλλά το εισιτήριο είναι τσουχτερό, αφού φτάνει στις 100 λίρες.

Μέχρι τώρα οι επισκέψεις στο κάστρο περιορίζονταν μόνο στο ισόγειο και στην αίθουσα δεξιώσεων όπου τοποθετήθηκε το φέρετρο με την βασίλισσα Ελισάβετ. Για την είσοδο στους χώρους αυτούς ο επισκέπτης πλήρωνε 17,50 λίρες.

Αλλά από το καλοκαίρι, μικρές ομάδες επισκεπτών, θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερους χώρους, μεταξύ των οποίων δωμάτια που χρησιμοποίησαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, δύο αίθουσες για δείπνο, την αίθουσα ζωγραφικής και ο Κόκκινος Διάδρομος, όπου ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, στις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τη DailyMail, για την επίσκεψη σε αυτούς τους χώρους του Μπαλμόραλ το εισιτήριο ορίστηκε στις 100 λίρες και αν κάποιος θέλει να απολαύσει και το απογευματινό τσάι του στο παλάτι, τότε θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 150 λίρες. Το Μπαλμόραλ θα δέχεται το ανώτατο 40 επισκέπτες την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους χώρους που θα είναι επισκέψιμοι δεν θα τοποθετηθούν σχοινιά οριοθέτησης των θέσεων των επισκεπτών. Με την ευκαιρία του ανοίγματος του κάστρου, θα εκτεθούν και ορισμένα αντικείμενα τέχνης από την προσωπική συλλογή του βασιλιά.

Η απόφαση για άνοιγμα του Μπαλμόραλ στους κοινούς θνητούς λέγεται πως υπαγορεύτηκε από την επιθυμία του βασιλιά να γνωρίσουν οι πολίτες τους χώρους των βασιλικών ανακτόρων που ήταν άβατοι ως τώρα. Γενικότερα όμως το άνοιγμα του Μπαλμόραλ θα λειτουργήσει ως «πιλότος» και για επισκέψεις σε άλλους βασιλικούς χώρους.

Οι καλοκαιρινές επισκέψεις στο Μπαλμόραλ θα γίνονται στο διάστημα 1 Ιουλίου – 4 Αυγούστου, πριν από την άφιξη του βασιλιά στο κάστρο, όπου θα περάσει τις θερινές του διακοπές.

Το κάστρο Μπαλμόραλ βρίσκεται  στο Αμπερντίνσαϊρ. Είναι η κατοικία των μελών της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία από το 1852, όταν αγοράστηκε για την βασίλισσα Βικτώρια.

Ήταν το αγαπημένο μέρος της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία εκεί άφησε την τελευταία της πνοή  και εκεί εκτέθηκε η σορός της, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Σέρλοκ Χολμς: «Στο σφυρί» σπάνιο χειρόγραφο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ – Η αξία του εκτιμάται στο 1,2 εκατ. δολάρια (photos)

Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη – Οι πλουσιότεροι, οι καινούργιοι και οι… χρυσοί Έλληνες (videos)

Σεισμός Ταϊβάν: Στους 9 ανέβηκαν οι νεκροί από τα 7,6 Ρίχτερ – Μικρά κύματα τσουνάμι έφτασαν στην Ιαπωνία (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:35