search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:51
MENU CLOSE

Μονοπωλεί τη συζήτηση στη Βουλή η δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους

03.04.2024 11:33
nantia-giannakopoulou

Μονοπωλεί τη συζήτηση στη Βουλή η τραγική δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

«Η Βουλή δεν μπορεί να παραμένει απαθής σε ένα διαρκές έγκλημα, είναι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει κοινωνικά αντανακλαστικά και να αφουγκραστεί την κοινωνική απαίτηση, γιατί αν δεν το κάνει δίνει μήνυμα ασυλίας στην πατριαρχία», είπε.

Την ίδια ώρα η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ με ερώτησή της στη Βουλή ζητά απαντήσεις για το αν εφαρμόστηκαν στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα διαχείρισης υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας. Η κυβέρνηση καλείται ακόμη, να απαντήσει εάν το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ήταν επαρκώς στελεχωμένο και εξοπλισμένο το βράδυ της τραγικής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, εάν υπήρχε σκοπός στο φυλάκιο και γιατί δεν επενέβη.

«Το συγκεκριμένο συμβάν, έρχεται να προστεθεί σε περιστατικά γυναικοκτονιών που παρόλο τα θύματα απευθύνθηκαν στις αρχές, δεν έλαβαν τη δέουσα προστασία», αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να επισημάνει ότι «τα πρωτόκολλα χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία επικαλείται η ΕΛΑΣ είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν εφαρμόζονται σωστά από σωστά εκπαιδευμένα στελέχη».

«Προκαλεί οργή και αγανάκτηση κυρίως η στάση της αστυνομίας και της κυβέρνησης», τόνισε από την πλευρά του του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης, ζητώντας να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του συμβάντος συμπεριλαμβανομένων και των ευθυνών των αστυνομικών αρχών. Επίσης, είπε ότι είναι πρόκληση να διαφημίζονται από την κυβέρνηση διάφορα μέτρα, όπως το περιβόητο panic button, τα οποία είναι ανεπαρκέστατα για την προστασία των γυναικών.

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η Ουκρανία

Μητσοτάκης: Το βλέμμα στο συνέδριο, το μυαλό στις ευρωεκλογές – Τι θα κάνουν οι πρώην, Σαμαράς και Καραμανλής

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία, με μόνο όχημα την τοξικότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43