search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για γυναικοκτονίες: Το ψέμα δεύτερη φύση της κυβέρνησης

03.04.2024 15:05
syriza-marinakis

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους.

«Μία νέα γυναίκα σκοτώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και το μόνο που ενδιαφέρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Π. Μαρινάκη είναι να αποδομήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης.

Και συμπληρώνει: «Μέσα σε ένα περιβάλλον κατακόρυφης αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η τοξικότητα με το να λοιδορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή επανέφερε, για μία ακόμη φορά, την πρότασή της για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας, με την ελπίδα να υψωθεί ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές, οι οποίες φτάνουν, δυστυχώς, μέχρι τη δολοφονία».

«Δυστυχώς, αυτή είναι η μόνιμη συμπεριφορά της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση και «πρωταθλητισμό» το μπάζωμα της αλήθειας. Που δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει για την πρόληψη και τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών. Που την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση των αλλεπάλληλων κρίσεων τις οποίες δημιουργεί η ίδια με την πολιτική της. Που αρνείται διαρκώς να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη», συμπληρώνει και καταλήγει: «Σύντομα, όμως, θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί πια να κοροϊδεύει τόσο πολλούς για τόσο πολύ».

Οι δηλώσεις Μαρινάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε το πρωί ότι «θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας» στους Αγίους Αναργύρους «ώστε να δούμε αν έγιναν όλα όσα έπρεπε από υπηρεσιακής πλευράς κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά είπε ότι «σε ό,τι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε απολύτως με τον όρο γυναικοκτονία, άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε άρθρο του».

«Σε ό,τι αφορά, όμως, την ποινική διάσταση του θέματος, υπάρχει ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για το κόμμα που το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. Εμείς ως ΝΔ επαναφέραμε την ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε στη συνέχεια. Πρόκειται, δηλαδή, για ξεκάθαρο τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τις γυναικοκτονίες; Να επανέλθει η θανατική ποινή;» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Κασσελάκης για την έφοδο της ΕΛΑΣ στον ΟΣΕ: «Σφίγγει ο κλοιός, καμία συγκάλυψη δεν διαρκεί για πάντα»

Τέμπη: Ερωτήματα από την εισαγγελική έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ – Στη Βουλή το θέμα από τον Ανδρουλάκη

Ψυτάλλεια: Σύγκρουση αλιευτικών σκαφών, βυθίστηκε το ένα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:20