search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:13
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αθώωση για οδηγό φορτηγού που σκότωσε 33χρονο ο οποίος περπατούσε στη ΛΕΑ

03.04.2024 13:05
dikastiria-new

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οδηγός φορτηγού για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη ενός 30χρονου πεζού.

Το τροχαίο δυστύχημα είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2019, στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, κοντά στη Βέροια.

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία των δικαστών, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν προέκυψε συνυπαιτιότητα του οδηγού και για τον λόγο αυτό τον κήρυξε αθώο.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί από διερχόμενο οδηγό που είδε το θύμα να είναι πεσμένο στην άκρη του δρόμου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με βαριά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, αλλά μετά από νοσηλεία σχεδόν τριών μηνών υπέκυψε.

Ο οδηγός του φορτηγού ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου και αυτό που φαίνεται να τον «πρόδωσε» ήταν το σπασμένο φανάρι στο όχημα που οδηγούσε. Με βούλευμα παραπέμφθηκε να δικαστεί για θανατηφόρα έκθεση και εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος από την οποία επήλθε θάνατος, ενώ τού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μετά την απολογία του σε ανακριτή.

«Ακούστηκε ένα ένας θόρυβος, σαν μεταλλικό αντικείμενο από το φορτηγό και προχώρησα για να σταματήσω μετά την έξοδο της Βέροιας. Είδα ότι έχει σπάσει το δεξιό φλας, δεν είδαμε κανένα ίχνος που να υποδηλώνει ανθρώπινο σώμα ή κάποιο ζώο. Αν καταλάβαινα ότι χτύπησα άνθρωπο θα σταματούσα επί τόπου. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Θα μπορούσε να ήταν το δικό μου παιδί σε τέτοια κατάσταση. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας οδηγός και δεν έχω πάρει ούτε μία κλήση», ανέφερε στην απολογία του ο οδηγός.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραγιάννης: Πέθανε ο μεγάλος παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων (Video)

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ατυχής δήλωση Μηταράκη βγάζει «λάδι» τον σκοπό που δεν προστάτευσε την 28χρονη (video)

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:13