search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:15
MENU CLOSE

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Δήλωση Μηταράκη για τους κανόνες εμπλοκής των αστυνομικών (video)

03.04.2024 12:06
mitarakis_0304_1460-820_new

Μία περίεργη και ταυτόχρονα εντελώς άσχετη με την τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων με τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας, συζήτηση έχει ξεκινήσει σιγά σιγά από το πρωί της Τετάρτης.

Μία συζήτηση στην οποία πρωταγωνιστούν κυρίως κυβερνητικοί παράγοντες (ή φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι όπως ο Άρης Πορτοσάλτε!), σχετικά με τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης δήλωσε στο Open ότι πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής για τους αστυνομικούς.

Κι όμως. Στην υπόθεση με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, δεν υπήρξε σε κανένα σημείο της εξιστόρησης του περιστατικού ή των αποκαλύψεων που έγιναν, θέμα… εμπλοκής κάποιου αστυνομικού, που εμποδίστηκε υποτίθεται από τον φόβο μήπως επικριθεί στην περίπτωση που χρησιμοποιούσε όπλο κατά του δράστη! Τουναντίον, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν την καταγγελία της 28χρονης επέδειξαν μάλλον παντελή αδιαφορία, παρά ήθελαν να εμπλακούν και το ξανασκέφτηκαν λόγω των περιοριστικών κανόνων χρήσης των όπλων τους.

Ουσιαστικά η συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες του συγκεκριμένου τραγικού περιστατικού, αλλά μεταφέρει το κέντρο του ενδιαφέροντος από την ανάγκη στελέχωσης και εκπαίδευσης των αστυνομικών για την αποτελεσματική προστασία όσων πολιτών κινδυνεύουν, στο πώς θα χρησιμοποιούν τα όπλα τους τα όργανα της τάξης.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες εμπλοκής για τη χρήση από τους αστυνομικούς. Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον πυροβολήσει.

Πιθανότατα σήμερα που μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, που είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή.

Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πώς θέλουμε η αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας».

Διαβάστε επίσης:

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου

Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό στην περιοχή, το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε λέει η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ (videos)

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο Γιάννης Γιοκαρίνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:15