Τουρκία: Στο 68.5% ανέβηκε ο πληθωρισμός -Ανεβαίνουν οι τιμές στα ράφια, συνεχίζεται η υποτίμηση της λίρας
Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε ελαφρώς τον Μάρτιο στην Τουρκία φθάνοντας το 68,5% σε ετήσια βάση έναντι 67,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής (Tuik).
Μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων (Enag) εκτιμά από την πλευρά της ότι ο πληθωρισμός έφθασε το 124,63% σε ετήσια βάση το Μάρτιο στην Τουρκία, με άνοδο των τιμών κατά 5,68% σε διάστημα ενός μήνα.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η αύξηση των τιμών, η οποία τροφοδοτείται από τη σχεδόν διαρκή υποτίμηση της τουρκικής λίρας, πλήττει ιδιαίτερα την εκπαίδευση (+140,1%), την υγεία (+80,25%), τις μεταφορές (+79,9%) και τα τρόφιμα (+70,4%).
Διαβάστε επίσης:
Σεισμός Ταϊβάν: Στους 7 οι νεκροί από τα 7,4 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 711 οι τραυματίες
Συρία: Οι ΗΠΑ «δίνουν» το Ισραήλ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στην πρεσβεία του Ιράν