search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:43
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «δίνει» το Ισραήλ για το πολύνεκρο χτύπημα στη πρεσβεία του Ιράν στη Συρία

03.04.2024 10:22
iran_embassy_new

Οποιαδήποτε εμπλοκή στην αεροπορική επιδρομή εναντίον της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό, «φωτογραφίζοντας» ως μόνο υπεύθυνο το Ισραήλ, αρνείται η Ουάσινγκτον.

«Οι ΗΠΑ δεν διεξήγαγαν επιδρομή στη Δαμασκό. Θα σας παρέπεμπα στους Ισραηλινούς για ερωτήσεις σχετικά με το πλήγμα τους», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ερωτηθείσα αν υπάρχει εμπλοκή των ΗΠΑ.

Ερωτηθείσα αν αυτή είναι η επίσημη εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι δηλαδή επρόκειτο για επιχείρηση του Ισραήλ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σιγκ επιβεβαίωσε: «Αυτή είναι η εκτίμησή μας».

Ακόμη, η Σαμπρίνα Σιγκ είπε πως «καταστήσαμε ξεκάθαρο» στο Ιράν «ότι δεν ήμασταν εμείς υπεύθυνοι» για την αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό και επέμεινε: «Θέλω να επαναβεβαιώσω ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμιά ανάμιξη» ούτε «γνώση εκ των προτέρων» για αυτή την επιδρομή.

Στον προχθεσινό βομβαρδισμό που κατέστρεψε το προξενικό τμήμα της πρεσβείας του Ιράν στην συριακή πρωτεύουσα σκοτώθηκαν συνολικά δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο ανώτεροι αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Τεχεράνη καταδίκασε σθεναρά την επίθεση και απείλησε με αντίποινα το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ερωτηθείς σχετικά, έδωσε την τυποποιημένη απάντηση πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ταϊβάν – Έλληνας κάτοικος για τα 7,5 Ρίχτερ: Δεν υπάρχει πανικός – Αν γινόταν αύριο μπορεί να ήταν χειρότερα λόγω αργίας (video)

Απολογισμός Ερντογάν για τη βαριά ήττα – «Δεν υπήρξε μόνο απώλεια ψήφων, αλλά και απώλεια αίματος και ψυχής»

Οι υπερήφανοι χορηγοί της γερμανικής ακροδεξιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:40