search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Π. Μαρινάκης για δίωξη σε Κασιδιάρη και «Σπαρτιάτες»: «Απάντηση της Δικαιοσύνης σε όσους δεν ψήφιζαν τις τροπολογίες»

04.04.2024 15:02
marinakis-synenteyxi-typou

Σε άλλο «μήκος κύματος» και ερωτηθείς για την άσκηση δίωξης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών (μαζί με τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δεν σχολίασε την κίνηση αυτή της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, άφησε αιχμές για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τη στάση που είχαν τηρήσει προεκλογικά έναντι των ρυθμίσεων της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κομμάτων με «αρχηγούς αχυρανθρώπους», λέγοντας ότι «αυτό είναι και μια απάντηση σε εκείνους που δεν είχαν ψηφίσει μια σειρά τροπολογιών, οι οποίες, απ’ ό,τι φαίνεται, εφαρμόζονται τώρα από τη δικαιοσύνη».

«Δηλαδή, όλοι εκείνοι που στέκονταν έξω από δικαστικές αίθουσες, παριστάνοντας τους δημοκράτες και τους υπερασπιστές της δημοκρατίας και διαμαρτύρονταν και, όταν ήλθε η ώρα στη Βουλή, δεν ψήφισαν τις επίμαχες τροπολογίες. Φαίνεται ότι οι τροπολογίες αυτές αποδεικνύονται χρήσιμες για τη δικαιοσύνη, τελικά. Αλλά ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να καταλήξει στα δικά της πορίσματα», συμπλήρωσε για το θέμα.

Τέλος, όσον αφορά στην έφοδο της αστυνομίας στον ΟΣΕ και την κατάσχεση σκληρών δίσκων με στοιχεία και ηχητικά, στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία των Τεμπών, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι «πολύ καλώς έγινε και μακάρι κάθε φορά που υπάρχει το οποιοδήποτε περιστατικό ή για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία, η δικαιοσύνη, όπως πάντοτε κάνει, να κάνει όλες τις απαραίτητες ανακριτικές ενέργειες», προσθέτοντας αιχμηρά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ότι «το γεγονός ότι κάποιοι έμαθαν για μια ανακριτική ενέργεια και έσπευσαν να πουν ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα, αυτό είναι ερμηνεία Ανδρουλάκη, όχι η πραγματικότητα».

Διερωτήθηκε, δε, «αν και η έρευνα αυτή αποδείξει ότι οι συνομιλίες που είναι στη δικογραφία είναι ακέραιες, τότε τι θα πει ο κάθε Ανδρουλάκης, ο οποίος σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα, πριν η δικαιοσύνη διατυπώσει την οποιαδήποτε κρίση; Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, να “δικάζουν” οι πάντες πέραν της δικαιοσύνης, νομίζω δεν μας οδηγεί πουθενά. […] Ας μην κάνουμε πολιτική πάνω σε μια ανακριτική πράξη και ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να βγάλει τα συμπεράσματά της για τη διαλεύκανση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κασιδιάρης μετά την απόφαση της εισαγγελέως: «Αν είχα χιούμορ, θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ»

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος μετά τις ποινικές διώξεις

Σβίγκου: «Ο Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:26