search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:23
MENU CLOSE

Αστυνομικά πρωτόκολλα: Από το ελληνικό «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στο βρετανικό «μπείτε να σας πάω σπίτι με ασφάλεια»

05.04.2024 09:32
police_new

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης στην δολοφονημένη Κυριακή Γρίβα, όταν εκείνη ζήτησε ένα περιπολικό για να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», της απάντησε και λίγο μετά ο γυναικοκτόνος σκότωσε μπροστά στα μάτια του σκοπού του ΑΤ Αγίων Αναργύρων την 28χρονη.

Λέτε αυτό να είχαν διδάξει στους 17.000 αστυνομικούς, στην εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που επικαλείται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Σε αντίστοιχες πάντως περιπτώσεις στη Μεγάλη Βρετανία, η αστυνομία φαίνεται ότι δρα τελείως διαφορετικά.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία που ανήρτησε χρήστης των social media στον προσωπικό της λογαριασμό.

«Το 2018 μου έκλεψαν το πορτοφόλι στο Gatwick. Ο αστυνομικός που το βρήκε μου τηλεφώνησε να πάω να το πάρω. Του εξήγησα ότι δούλευα με ασθενείς και δεν μπορούσα να φύγω. Ήρθε 2 ώρες δρόμο, έκανε τα χαρτιά και με πήγε σπίτι ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ. Για να βεβαιωθεί ότι είμαι ασφαλής», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα πόσταρε και σχετική φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Ψέριμος: Προσάραξη φορτηγού πλοίου με 16 επιβαίνοντες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Καιρός: «Καλοκαιράκι» και σήμερα, μέχρι τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο δολοφόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:18