search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:02
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Οι νομικές κινήσεις Ανδρουλάκη μετά την απόφαση του ΣτΕ και η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

05.04.2024 14:53
androulakis vouli

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή η απόφαση του ΣτΕ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει δικαιωμένος κάνοντας λόγο για “ημέρα νίκης του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών” και να αφήνει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους σχολίασε ότι “το ΣτΕ είπε μπάστα στον κ. Μητσοτάκη” . Πρόσθεσε δε, με νόημα πως “θα μάθουμε τα νόμισμα και μετά τα κάνουμε νόμιμα τα επόμενα βήματα”, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως μετά την ενημέρωση κι αναλόγως των στοιχείων που θα προκύψουν θα κινηθεί νομικά. “Εξευτελίσαμε το παρακράτος των υποκλοπών και της συγκάλυψης”, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το θέμα, αντέτεινε: “Ως εδώ”!

Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη η οποία ήρθε προς ψήφιση το 2022 με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλεί τη ΝΔ “κόμμα ντροπή για τη διάκριση των εξουσιών”.

“Επιχειρείτε να υποτιμήσετε την απόφαση του ΣτΕ, ως εδώ κ. Μητσοτάκη”, είπε σε υψηλούς τόνους σε νέα του παρέμβαση ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προσθέσει ότι τη Δευτέρα στη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο θα πληροφορηθεί για ποιο λόγο το παρακράτος του Μαξίμου την ώρα που ετοιμαζόταν να ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει το ΠΑΣΟΚ τον αποκαλούσε “πράκτορα”.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα θέματα ασφαλείας δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

“Πάλι ξαναέγιναν εθνικός λόγος; Είστε σε βέρτιγκο μετά την απόφαση του ΣτΕ”, σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να υπογραμμίσει ότι η ιστορία αυτή επιβεβαιώνει ότι δεν χρειάζονται μόνον νόμοι αλλά και πολιτικά πρόσωπα που σέβονται τους νόμους. “Στις 9 Ιουλίου ο ελληνικός λαός να καταδικάσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που οδήγησε με τις πρακτικές του τη χώρα χρόνια πίσω… Χρησιμοποίησε την ΕΥΠ που φώλιασε στο Μαξίμου εις βάρος της δημοκρατίας και εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων”.

“Εσείς δεν είστε κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση γιατί καμία κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα έστηνε τέτοιο παρακράτος και το ΣτΕ με την απόφαση του έστειλε το μήνυμα “ως εδώ”, είναι μια θεσμική νίκη της δημοκρατικής παράταξης”, είπε.

Για απόφαση “κόλαφο” έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας “μονομέτωπο” τον αγώνα απέναντι στη ΝΔ και τις πρακτικές της.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο γύρω από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη και ποια ήταν τα καθοριστικά τηλεφωνήματα για να πει το «ναι»

Ο Γιώργος Μουρούτης υποψήφιος με τη ΝΔ – «Μήνυμα» σε Σαμαρά και «δεξιά» η κίνηση Μητσοτάκη

Κασσελάκης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι 6 αστυνομικοί δεν «καρατομούνται», απλά μετατίθενται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06