search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:06
MENU CLOSE

Αγιοι Ανάργυροι: Ερευνα για την απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

07.04.2024 19:13
filakes-new

Ερευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο τρόπος με τον οποίο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο 39χρονος παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Αττικόν»,  μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, o 39χρονος βρισκόταν στο κελί μαζί με άλλους δύο κρατούμενους άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε κρεμασμένος με την γάζα που φορούσε στο κεφάλι και την οποία φέρεται να είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας. Οι άνθρωποι των φυλακών ωστόσο, τον αντιλήφθηκαν γρήγορα καθώς ανά 20 λεπτά έκαναν έλεγχο στο κελί του.

«Ο άνθρωπος αυτός γύρω στις 12:30 είχε κρεμαστεί με μία γάζα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων κι από εκεί στο εφημερεύων νοσοκομείο. Ο ψυχίατρος του Κορυδαλλού έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική και μπήκε σε κελί μαζί με άλλους δύο όπου επιτηρούνταν ανά 20 λεπτά. Γι’ αυτό και οι υπάλληλοι τον πρόλαβαν» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΟΣΥΕ, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Ο 39χρονος είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου ανά 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του. Τον πρόλαβαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και γίνεται μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ώστε να επιστρέψει στη φυλακή, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ, κ. Γιαννάκος.

Ο σφυγμός του ήταν αδύναμος και του έγινε ΚΑΡΠΑ προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή καθώς κατά την απόπειρα αυτοκτονίας, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η γάζα έχει κατασχεθεί.

Αγιοι Ανάργυροι: Ο Εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα για το ΑΤ στο Εσωτερικών υποθέσεων

Εν τω μεταξύ, η ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών για τα όσα έγιναν (και δεν έγιναν) στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική στο Εσωτερικών Υποθέσεων, με τις καταθέσεις να συνεχίζονται. Το Εσωτερικών υποθέσεων που έχει αναλάβει την έρευνα για τα λάθη των αστυνομικών, θα προσπαθήσει να διαλευκάνε αν υπάρχει από την πλευρά τους το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής, πέρα από την παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ο Δήμος στέλνει ειδοποιητήρια οφειλών σε νεκρούς – «Μετά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, θα υπάρχει προσαύξηση»

Έμφυλη βία: «Πρέπει κι αυτή η φωνή να ακουστεί» – Το ηχηρό μήνυμα στη νοηματική

Ναταλία Γερμανού: Το spoiler για τον Νίκο Καρβέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:06