search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας»

07.04.2024 12:12
ursula_ND

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός και περήφανος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά κυρίως χάρη στο λαό της Ελλάδας. Χάρη σε όλους εσάς τους παρόντες, χάρη σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία. Χάρη σε εσένα Κυριάκο. Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

»Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Εδώ και όχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας υπό την ηγεσία σας», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία «έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Η Ελλάδα καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία. Είναι παράδειγμα στον κόσμο και είναι το σπίτι κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης. Ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός, η σύνταξή του, να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία: δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη. Αγαπητοί μου φίλοι. Το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας υπήρξε η ηγεσία, το θάρρος. Και η εμπιστοσύνη σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά. Και μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

«Από το 2019 έχουμε δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε όταν η Ευρώπη είναι ενωμένη. Μαζί προωθήσαμε το πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του Covid, μαζί βγάλαμε την οικονομία μας από την κρίση, δίνουμε τη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης. Και την ίδια ώρα δείχνουμε αλληλεγγύη σε όσους το έχουν ανάγκη. Είδαμε πάνω από 10 χώρες να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα στις μεγάλες πυρκαγιές, όπως και η Ελλάδα βοήθησε άλλους στη δύσκολη στιγμή τους. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θα αντισταθούμε στους φίλους τους Πούτιν»

«Οι φίλοι του Πούτιν θέλουν να ανατρέψουν τις αξίες μας και να καταστρέψουν την Ευρώπη. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αντισταθούμε. Θα προασπιστούμε την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ευημερία. Είμαστε υπερήφανοι Ευρωπαίοι», διαμήνυσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος ηγέτης χώρας του ΝΑΤΟ που δέχθηκε απευθείας επίθεση από τη Ρωσία κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία. Αυτή έδειξε την ωμότητα της Ρωσίας. Ο πόλεμος δεν είναι θέμα του παρελθόντος. Η ευρωπαϊκή συνεργασία στην άμυνα πρέπει να είναι το μέλλον. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποσχέσεις για ειρήνη και ευημερία», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Κασσελάκη σε Καραμανλή για τα Τέμπη: «Δύο χρόνια αγνοούσε προειδοποιήσεις – Τον χειροκροτούσαν σαν πρόβατα στο μαντρί»

Συνέδριο ΝΔ: Σφοδρή επίθεση Σχοινά στους «εχθρούς της δημοκρατίας»

Μητσοτάκης για γυναικοκτονία Κυριακής: «Μας πόνεσε και μας εξόργισε όλους, εμένα πρώτο – Ασφαλιστικές δικλείδες για να μην γίνουν νέα λάθη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:57