search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα – Ίριδα: «Κίνητρο για τις δολοφονίες η εμμονή της με εμένα» κατέθεσε ο Δασκαλάκης

08.04.2024 12:53
DASKALAKIS_PISPIRIGKOU223

Την εικόνα μίας μητέρας που πενθεί απαρηγόρητη την πρώτη απώλεια παιδιού, αυτήν της Μαλένας, έδωσαν στις καταθέσεις τους στο ΜΟΔ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του για τις δολοφονίες, σύμφωνα με την κατηγορία, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021, που είχαν προηγηθεί του θανάτου της Τζωρτζίνας για τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας των τριών παιδιών δήλωσε πεπεισμένος πως οι θάνατοι και της Μαλένας και της Ίριδας, οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες της κατηγορουμένης.

Σε ερώτηση της συνηγόρου υπεράσπισης της Πισπιρίγκου, Αναστασίας Μπάκα, ο μάρτυρας είπε πως έχει πειστεί για όσα καταλογίζονται στην πρώην σύζυγό του και πως αποδέχεται πλήρως ως κίνητρο για τις δολοφονίες την, αναφερόμενη στην κατηγορία, «εμμονή της με εμένα».

Ο μάρτυρας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν πέθανε η Μαλένα «έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα» και ότι «αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Σε ερώτηση της κ. Μπάκα σχετικά με το πως διαχειρίστηκε ο ίδιος το πένθος, ο μάρτυρας απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι».

Μπάκα: Ποίου πρωτοβουλία ήταν οι συνεντεύξεις που δόθηκαν;

Μάρτυρας: Μαζί το αποφασίσαμε επειδή γινόταν χαμός.

Μπάκα: Πως χαρακτηρίζατε άψογη τη σχέση σας με την κατηγορούμενη μέχρι το θάνατο της Μαλένας, ενώ είχατε συνάψει εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας: Καλή ήταν, αφού με συγχώρεσε.

Μπάκα: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Μπάκα: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι έτσι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Μπάκα: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Μπάκα: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

«Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος»

«Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά… Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρει αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η αδελφή σας;
Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Αναφερομένη η μάρτυρας στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας είπε:

«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει «Δήμητρα έφυγε το παιδί». Της λέω «πήγαινε πιάσε το». Μου λέει «έφυγε, πέθανε» και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» είπε για το θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας το Μανό Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ο,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κόκκοτας: Παραμένει διασωληνωμένος στην ΜΕΘ – «Σήμερα νέα προσπάθεια να αποσωληνωθεί» λέει η Παγώνη

«Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας»: Το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στους μαθητές που αποβλήθηκαν

Βόλος: Εργατικό ατύχημα με εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42