search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:37
MENU CLOSE

Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Δωρεά νέων υπερσύγχρονων συστημάτων τομογραφίας

08.04.2024 14:23
nosokomeio-patra-nnew

Μια νέα εποχή στην υγειονομική περίθαλψη της Δυτικής Ελλάδας θα ανατείλει σύντομα, με τη δωρεά των υπερσύγχρονων συστημάτων τομογραφίας PET -CT SCAN και G CAMERA SPECT- CT, που θα αποκτήσει το Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Οι συγκεκριμένες πανάκριβες εξετάσεις στο ιδιωτικό τομέα, πλέον θα παρέχονται δωρεάν από το Νοσοκομείο, γι΄αυτό και ήδη έχει σχηματιστεί λίστα αναμονής.

Η εξέταση τομογραφίας pet -ct scan είναι η πλέον ακριβής εξέταση και μπορεί να εντοπίσει ευρήματα σε όλο το σώμα, προσφέροντας απόλυτα ακριβή στοιχεία, για την κατάσταση της υγείας του ογκολογικού ασθενούς.

Αξίζει να τονισθεί ότι η αγορά των μηχανήματων είναι δωρεά του ομογενούς Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Αθανάσιου Στεφανόπουλου, υψους 3,5 εκατ. ευρω. Η δωρεά περιλαμβάνει:

  • την προμήθεια ενός πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων,
  • την ανέγερση νέου κτιρίου 414,00 τ.μ. περίπου με όλες τις απαιτούμενες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες και εγκαταστάσεις,
  • τη σύνδεση αυτού με το κτίριο «Νέα πτέρυγα, ΜΕΘ-ΤΕΠ- Χειρουργεία». Αξιοσημείωτο είναι πως το έργο είχε σχεδιαστεί να παραδοθεί το 2025, αλλά οι εργασίες, επιταχύνθηκαν και

πλέον εκτιμάται ότι το κτίριο θα είναι έτοιμο τον προσεχή Ιούνιο, σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα «Γνώμη» του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Δρ. Θανάση Χονδρομάρα, ο οποίος εξήγησε ότι στη συνέχεια  θα τοποθετηθούν τα υπερσύγχρονα συστήματα τομογραφίας pet -ct scan και G Camera spect- ct και το πυρηνικό εργαστήριο του Νοσοκομείου.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει γίνει η πρόσληψη ειδικευμένου γιατρού Πυρηνικής Ιατρικής ο οποίος έχει αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού για τον χειρισμό τους. 

Αναμένεται να δρομολογηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τα φάρμακα και να ελεγχθεί η ραδιενέργεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.  Κατόπιν αυτών ο πρώτος ασθενής θα μπορεί να υποβληθεί σε PET -CT SCAN ή και G CAMERA SPECT- CT τομογραφία σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονίες: Αποτελεσματικά μέτρα προστασίας ζητάει από την Πολιτεία η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του ανθρώπου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2024 – Ο ΠΟΥ γιορτάζει 76 χρόνια: «Η Υγεία μου, δικαίωμά μου»

Αφρικανική σκόνη: Γέμισαν τα Επείγοντα – «Κινδυνεύουν και οι υγιείς» προειδοποιούν ειδικοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:36