search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:00
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Κορίνθου: Δεν διατάχθηκε ΕΔΕ για θάνατο ασθενούς γιατί η οικογένειά του δεν έκανε καταγγελία – Είχαν ξεχάσει στην κοιλιά του εργαλείο

09.04.2024 15:29
nosokomeio korinthou 76- new

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι 60χρονος ασθενής κατέληξε από σηψαιμία μετά από επιπλοκές λόγω ξεχασμένου χειρουργικού εργαλείου στην κοιλιακή χώρα μετά από επέμβαση χολής στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν διατάχθηκε ΕΔΕ για τις συνθήκες της χειρουργικής επέμβασης από το νοσοκομείο, γιατί η οικογένεια του εκλιπόντος δεν έκανε καταγγελία στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόριος Καρπούζης μιλώντας στο topontiki.gr υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία και γι΄αυτό δεν έχει διενεργηθεί καμία ΕΔΕ. Επίσης όπως χαρακτηριστικά μας είπε: « Δεν θυμάμαι επί των ημέρων μου να έχει γίνει τέτοιο περιστατικό. Ίσως έγινε πριν το 2020 που δεν ήμουν εδώ. Εάν είχα έστω και μια καταγγελία θα είχα διατάξει ΕΔΕ».

Σημειώνεται ότι την ίδια απάντηση μας έδωσαν και από το γραφείο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα το πρωί.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου Χρήστος Μήνος μιλώντας στο topontiki.gr επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, τονίζοντας ωστόσο ότι όντως δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ καθώς δεν υπάρχει μήνυση εναντίον του νοσοκομείου για το περιστατικό: «Το συγκεκριμένο χειρουργείο έγινε πριν από δυο με τρεις μήνες και ο ασθενής πήρε εξιτήριο. Στη συνέχεια μάθαμε ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών και αργότερα ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής πέθανε» μας είπε ο κ. Μήνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να δοθεί εντολή για ΕΔΕ, για την οποία, εκτός από την εξέταση όλων όσων συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επέμβαση, θα γίνει καταγραφή των χειρουργικών εργαλείων, (προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λείπει κάποιο), θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει έστω μια καταγγελία στο τμήμα παράπονων: « Όμως ούτε και σε αυτό το τμήμα έχει γίνει καταγγελία. Δεν γνωρίζω εάν είναι λάθος που έγινε σε εμάς ή στο νοσοκομείο της Αθήνας που μεταφέρθηκε μετά» μας είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το εξαιρετικά σπάνιο, αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές περιστατικό, έλαβε χώρα πριν από δύο ή τρεις μήνες, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, που το αποκάλυψε.

Η οικογένεια του άτυχου 60χρονου, ζήτησε τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και τότε με έκπληξη οι νεκροτόμοι ανακάλυψαν το χειρουργικό εργαλείο στην κοιλιακή χώρα του νεκρού. Οι συγγενείς του νεκρού όπως είναι φυσικό, έσπευσαν στην Εισαγγελία και υπέβαλαν μήνυση κατά του νοσοκομείου Κορίνθου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο χειρουργός που πραγματοποίησε την επέμβαση χολής στον άτυχο 60χρονο συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Για την ώρα το όνομα του νοσοκομείου των Αθηνών που μεταφέρθηκε ο ασθενής, δεν έχει γίνει γνωστό και ουδείς γνωρίζει – έως τώρα- πού έγινε ο εσφαλμένος χειρισμός που στοίχισε τη ζωή του 60χρονου.

Ωστόσο αυτό ίσως να έχει λιγότερη σημασία από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έχασε τόσο άδικα τη ζωή του από ένα τραγικό ιατρικό λάθος.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Εξωτερικών: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι δηλώσεις απώλειας διαβατηρίων

Μαρκόπουλο: H στιγμή της σύγκρουσης του ΙΧ στις κολώνες -Δείτε το βίντεο

Το «Μέλι Κισσούρι» από την Κάρυστο στο επίσημο Μητρώο της ΕΕ για τις ΠΟΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:00