search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Το Ισραήλ ετοιμάζει νέα σφαγή στη Ράφα αλλά οι ΗΠΑ ακόμα δεν «βλέπουν» γενοκτονία

09.04.2024 18:40
BIDEN NETANIAHOU

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται πως δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, καταθέτοντας ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας.

«Δεν έχουμε αποδείξεις για αυτό», είπε ο Όστιν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας εκτοπίστηκε σχεδόν όλος ο πληθυσμός του θύλακα, 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ διατυπώνονται κατηγορίες για γενοκτονία, τις οποίες το Ισραήλ διαψεύδει.

Οι ΗΠΑ είναι ο σημαντικότερος στρατιωτικός υποστηρικτής του Ισραήλ αλλά ασκούν πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους στη Γάζα.

Το Ισραήλ θα τελειώσει με την εξάλειψη των ταξιαρχιών της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης αυτών στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και τίποτα δεν θα εμποδίσει το εβραϊκό κράτος να το κάνει αυτό, δήλωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα μας σταματήσει. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που προσπαθούν να μας σταματήσουν, αλλά δεν θα το πετύχουν, αφού αυτός ο εχθρός, μετά από αυτό που έκανε, δεν θα το κάνει ποτέ ξανά”, είπε ο Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το κλίμα – Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές προσφυγές

Ώρα μηδέν για τη σφαγή στη Ράφα: «Καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει» διαμηνύει κυνικά ο Νετανιάχου

Ζοζέπ Μπορέλ: «Ο πόλεμος μας τριγυρίζει» – Η εφιαλτική προειδοποίηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:57