search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:02
MENU CLOSE

ΕΚΟΜΕ: Μέχρι 5 Μαΐου οι επιδοτήσεις τηλεοπτικών σειρών με το σημερινό «γενναιόδωρο» καθεστώς

10.04.2024 16:29
EKOME-new

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης  με τα κίνητρα για την οπτικοακουστική παραγωγή, εντός του νομοσχεδίου- θώρακα για την κινηματογραφική, την τηλεοπτική δημιουργία, την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και τα πνευματικά δικαιώματα στον χώρο του βιβλίου, οδεύει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες.

Για το λόγο αυτό, το ΕΚΟΜΕ θέτει προθεσμία σε κανάλια και εταιρείες παραγωγής να υποβάλουν τις αιτήσεις υπαγωγής των σειρών τους έως τις 5 Μαΐου, ώστε να ενταχθούν στο ισχύον καθεστώς.

Αμέσως μετά και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η ψηφιακή πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων θα κλείσει– δεν θα μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτημα με τα προβλεπόμενα έγγραφα-ώστε να περάσουν οι υπουργικές αποφάσεις για το νέο cash rebate.

Το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα ισχύσει αμέσως μετά και με τις διατάξεις του θα πρέπει να εναρμονιστούν οι αιτήσεις στο εξής.

«Μαξιλαράκι» για τα καθημερινά σίριαλ

Εκτιμάται πως το νέο πλαίσιο διαθέτει ευνοϊκές τροποποιήσεις για την επιδότηση των καθημερινών σίριαλ.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες των καναλιών, ιδίως για τις σειρές μυθοπλασίας με σχεδόν καθημερινή εμφάνιση στα προγράμματα τους, υπάρχει πρόβλεψη, με τον νέο φορέα να προσαρμόζει τα όρια επιδότησης.  Στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, το όριο υπαγωγής ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 35.000 ευρώ, ενώ για τις μίνι σειρές αυξάνεται στα 120.000 ευρώ.

Όμως μπαίνει «κόφτης» στην χρονικό ορίζοντα της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Έπειτα από τη δεύτερη σεζόν, πλέον, οι σειρές δεν θα  επιχορηγούνται. Οι τελικές διατάξεις προσαρμόστηκαν για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών παραγωγών, όπως υποστηρίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Action 24: Νέγκα – Τσιμιτσέλης τα λένε… «Καλύτερα Αργά»

Friends: Σε δημοπρασία σενάριο της σειράς υπογεγραμμένο από τους πρωταγωνιστές – Μέρος των εσόδων στο Ίδρυμα Μάθιου Πέρι (photos/video)

Alpha: Η «εαρινή σύναξη» σημαντικών ηθοποιών στη σειρά «Να με λες μαμά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:00