search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:25
MENU CLOSE

NASA: Σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη μια… σανίδα του σερφ (Video)

10.04.2024 11:14
space new

Ένα αντικείμενο σε σχήμα σανίδας του σερφ κοντά στην επιφάνεια της Σελήνης εντόπισε η NASA. Πριν αρχίσουν καν οι θεωρίες συνωμοσίας για εξωγήινους, η αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία έχει τις απαντήσεις.

Το μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα σανίδας του σερφ σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη καταγράφηκε από τη NASA τον περασμένο μήνα, αλλά οι σχετικές είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις στις 5 Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες, που λήφθηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, απεικονίζουν μία λεπτή οριζόντια γραμμή ενός αντικειμένου που μοιάζει με τον χαρακτήρα «Silver Surfer» της Marvel.

Όμως, το περίεργο με μια ματιά αντικείμενο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα διαστημόπλοιο, που ανήκει, μάλιστα, στη Νότια Κορέα.

Το «Aerospace Research Institute» της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το νοτιοκορεατικό διαστημόπλοιο «Danuri», το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι από τον Δεκέμβριο του 2022.

Το LRO της NASA βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και τραβάει φωτογραφίες από το 2009, όταν έγινε η πρώτη αποστολή της στη Σελήνη μετά από μία δεκαετία.

Και αποδεικνύεται ότι το σκάφος βρίσκεται σε σχεδόν παράλληλη τροχιά με το «Danuri», το οποίο εκτοξεύτηκε το 2022 από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Έρευνας της Κορέας (KARI).

Το «Danuri» είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που έστειλε η Σεούλ στη Σελήνη.

Διαβάστε επίσης

Google: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το καλοκαίρι

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Μιζούρι – Tο συγκλονιστικό τελευταίο μήνυμα του Μπράιαν Ντόρσι (photos/videos)

Γάζα: «Άδειασμα» Νετανιάχου από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ για την επίθεση στη Ράφα –  «Δεν έχει οριστεί ημερομηνία» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:23