search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:59
MENU CLOSE

Παναιτωλικός: Σάλος για την κλήση σε απολογία για το πανό συμπαράστασης στην Μαρία Καρυστιανού – Η διευκρίνιση της ΠΑΕ

10.04.2024 17:43
panaitolikos karystianou pano 987- new

«Πόλεμος» ξέσπασε στα social media μετά την αρχική εκδοχή της είδησης ότι ο Παναιτωλικός, η ομάδα του Αγρινίου, καλείται σε απολογία μετά την ανάρτηση πανό στον αγώνα Παναιτωλικός- Βόλος που έγραφε «Μαρία, όρμα τους» και αναφερόταν στον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα των Τεμπών.

Αρχικά, δημοσιεύματα ανέφεραν πως η κλήση αφορά και το πανό, κάτι που όμως η ομάδα διέψευσε, ενώ υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις στα social media, σχετικά με την αρχική εκδοχή.

Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε ενημέρωση από την ΠΑΕ Παναιτωλικός, σύμφωνα με την οποία η απολογία αφορά τα «βαρελάκια» και τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου (6/4) και όχι το πανό για τα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της Super League ανέφερε συγκεκριμένα ότι κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, «βάσει των αναφερομένων στο από 6/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 6/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα”, στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, 2 περ. α΄, του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Ωστόσο, οι χρήστες των social media πήραν φωτιά στο άκουσμα και μόνο της αρχικής εκδοχής, με αποτέλεσμα το hashtag #Μαρία_ορμα_τους να βρίσκεται στα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα.

«Μαρία όρμα τους, καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη», ήταν το μήνυμά τους προς την Μαρία Καρυστιανού.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε το Δίκτυο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Νέας Αριστεράς.

«Με μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, οι φίλαθλοι της ομάδας του Παναιτωλικού εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα των συγγενών των δολοφονημένων στα Τέμπη για δικαιοσύνη, αναρτώντας το πανό “Μαρία όρμα τους. Καμιά ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”.

Για ένα έγκλημα που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, για ένα πάνδημο αίτημα ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ και ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, η απολύτως φυσιολογική κι έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης των νέων φιλάθλων του Παναιτωλικού, αντιμετωπίσθηκε από τους αρμόδιους θεσμικούς – ποδοσφαιρικούς φορείς με αναλγησία και τυπολατρεία, καλώντας την ομάδα σε απολογία, στη βάση κανόνων που έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετήσουν ένα εμπορευματοποιημένο αθλητικό σύστημα κι ένα λαοφιλές άθλημα ως προϊόν.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες, όταν η Νέα Αριστερά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού κάλεσε τους αθλητικούς φορείς να επιτελέσουν τον πραγματικό – κοινωνικό τους τους ρόλο και να μην επιτρέπουν την κυριαρχία του NO POLITICA και των συνεπειών του.

Είναι προφανές ότι, ανάμεσα στο παράδειγμα, από τη μια πλευρά, πολιτικοποιημένων φιλάθλων που με αίσθημα αλληλεγγύης εκφράζουν κοινωνικές ανησυχίες, παρεμβαίνουν στα δρώμενα και δεν θεωρούν εαυτούς “πελάτες”, κινητοποιούνται και διεκδικούν το δίκαιο και από την άλλη πλευρά, το παράδειγμα της τυφλής βίας, του σεξισμού και του ρατσισμού, η Νέα Αριστερά τάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο πλευρό των πρώτων.

Καμιά φίμωση των φιλάθλων και καμιά τιμωρία της ομάδας του Παναιτωλικού με αφορμή ένα πανό με βαθύτατο κοινωνικό περιεχόμενο δεν είναι ανεκτή, επειδή δεν βολεύει την κυρίαρχη αντίληψη και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το έγκλημα των Τεμπών».

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Ηλικιωμένη πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση γυναίκας-τσαντάκια

«Θερίζει» η ενδοοικογενειακή βία, «βροχή» οι καταγγελίες – Περίπου έξι γυναίκες κάθε μία ώρα έπεσαν χθες θύματα

Τήρηση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για το fly over ζητούν οι κάτοικοι – «Δεν θα τραβάμε εργαζόμενους στο αυτόφωρο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58