search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:50
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς θέλει να «εγκλωβίσει» ο Ανδρουλάκης, Μητσοτάκη και Κασσελάκη – Η ανάλυση για τις δημοσκοπήσεις 

10.04.2024 07:47
nikos_androulakis_new

Τους τρόπους με τους οποίους θα «εγκλωβιστούν» πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει σταθερά ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά και την τελευταία του παρέμβαση στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών έδειξε ότι ο διμέτωπος αγώνας του Κινήματος έχει επιστρέψει. 

«Θα τελειώσει η παρέλαση αλαζονείας»

Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής αποδόμησης των αντιπάλων του, ενώ παράλληλα έχει στόχο να αναδείξει και τις προοπτικές οι οποίες ανοίγονται σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα. 

«Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα θα έχει πάρει ένα ισχυρό μήνυμα η Νέα Δημοκρατία, θα σταματήσει να κάνει παρέλαση αλαζονείας, διαφθοράς και συγκάλυψης και θα υπάρξει μια πρωτοβουλία στον ευρύτερο χώρο για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση «Κρήτη TV».

«Πριν τη Μεταπολίτευση είχαμε πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η χώρα μας τα είχε ξεπεράσει όλα αυτά και δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός που θέλει να λέγεται φιλελεύθερος και δημοκράτης, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα τέτοιο σκάνδαλο», ανέφερε στη συνέχεια ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. 

«Εμένα ή τον παραλίγο υπουργό μου;» 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Στέφανο Κασσελάκη θα παίζει το χαρτί της σύγκρισης για το ποιος μπορεί να είναι καλύτερος αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκης.

«Αν ήσασταν ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμούσατε για αντίπαλο εμένα, που στο πρώτο μου πολιτικό βήμα στήθηκε σε βάρος μου αυτό το παρακράτος ή τον παρ’ ολίγον Υπουργό σας;» διερωτήθηκε με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ίδια συνέντευξη.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στους δύο αντιπάλους για την υπόθεση των παρακολουθήσεων: «έχουν ευτελιστεί και οι συκοφάντες της Νέας Δημοκρατίας και οι παρακρατικοί τους μηχανισμοί αλλά και οι συκοφάντες των υπολοίπων κομμάτων και ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος επιχείρησε να προσβάλει την αξιοπρέπειά μου ενώ είμαι ο μόνος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Η ανάλυση για τις δημοσκοπήσεις 

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πάλι τρίτο κόμμα. Ωστόσο, η ηγεσία του κόμματος είναι αισιόδοξη ότι το Κίνημα θα είναι 2ο στις επόμενες εκλογές και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν οι τελευταίες έρευνες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στην Alco/Alpha το Κίνημα εμφανίζεται να είναι το κερδισμένο κόμμα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε στην Βουλή, ενώ οι κατηγορίες για «αλαζονεία» που πρώτος απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχουν αποδοχή, αφού οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία, σε ποσοστό 63% (27% Διαφωνώ, 10% ΔΞ/ΔΑ).

Το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης, ωστόσο και σε αυτό το ερώτημα το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με 13% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. 

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει η πεποίθηση ότι με την παρουσίαση και του ανταγωνιστικού Ευρωψηφοδελτίου σύντομα στα γκάλοπ θα υπάρξει άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα που ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση». 

«Το νοσηρό χέρι που χειραγώγησε την κοινή γνώμη»

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν πολύ στενά και τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών αλλά και τις «νέες αποκαλύψεις που γίνονται αναφορικά με την μονταζιέρα».

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει για τη συνέντευξη του διευθύνονται συμβούλου του ΟΣΕ: «Πριν από μια εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους αλλοιωμένους διαλόγους της βραδιάς της τραγωδίας των Τεμπών. Η σημερινή παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ότι οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης ήταν προϊόν μοντάζ καθώς και η επιβεβαίωση εκ μέρους του του ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε email υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ, χρήζουν άμεσης διερεύνησης και απαντήσεων. Το νοσηρό χέρι που χειραγώγησε την κοινή γνώμη, θα αποκαλυφθεί και θα μπει τέλος στην ατιμωρησία και τη συγκάλυψη».

Διαγραφή Μπουράν και (παραλίγο) Παρασκευαϊδη 

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκε χθες ο μειονοτικός βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν, καθώς εις βάρος του εκκρεμεί αίτημα που εστάλη στη Βουλή για άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο βουλευτής κατηγορείται με κακούργημα που αφορά παράνομη συνταγογράφηση την περίοδο 2013-2014 ως γιατρός σε πρόσωπο που δεν δικαιούνταν συνταγές, οι οποίες ήταν βάση για παράνομα σκευάσματα. 

«Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής», αναφέρεται χαρακτηριστικά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή ήταν και ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι «καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον».

Σύμφωνα με το topontiki.gr ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε εισηγήσεις για διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος δεν είναι η πρώτη γκάφα που έκανε. Ωστόσο, στην Χαριλάου Τρικούπη καταλήξανε στο να βγει μία διευκρινιστική δήλωση. 

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικο σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Βίκυ Φλέσσα – Τι έλεγε στην επίμαχη δήλωσή της

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί επιμένει σε πρόωρες ο Κασσελάκης – Τα μπρος πίσω ως προς τον εκλογικό στόχο

Αντιμέτωπη με νέα μέτωπα η κυβέρνηση: Δικαστικός χάρτης και ενδοσχολική βία 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:49