search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:49
MENU CLOSE

«Superman»: Πώς ο «άνθρωπος από ατσάλι» κατέκτησε και τον κόσμο των συλλεκτών comics (photos/video)

10.04.2024 14:30
superman_cimics_1004_1920-1080_new
credit: AP

Στην απίστευτη τιμή των 6 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του κόμικ «Action Comics», του 1938, στο οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε περιπέτεια του Σούπερμαν (Superman).

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions είναι το ακριβότερο κόμικ που έχει πουληθεί ως σήμερα, καθώς είναι «το πιο σημαντικό και επιδραστικό που έχει εκδοθεί», αφού σε αυτό δημοσιεύτηκε η πρώτη περιπέτεια του σούπερ ήρωα.

Το κόμικ πουλιόταν εκείνη την εποχή μόλις 10 σεντς, αλλά σήμερα πλέον, ως πολύτιμο μέρος της ιστορίας των κόμικς, πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή.

«Χωρίς τον Σούπερμαν και το πρώτο τεύχος της Action Comics, ποιος ξέρει αν θα υπήρχε η Χρυσή Εποχή των κόμικς, ή αν το μέσο θα εξελισσόταν σε αυτό που είναι σήμερα», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Heritage Auctions, Μπάρι Σαντόβαλ.

Παρά την ηλικία του το τεύχος που πουλήθηκε είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με πλούσια χρώματα. Πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο άλλα δύο αντίτυπα του συγκεκριμένου τεύχους που είναι σε καλύτερη κατάσταση και συνολικά υπάρχουν 100 τεύχη της έκδοσης, από τα 200.000 που τυπώθηκαν.

Η ιστορία του Σούπερμαν, με τις υπογραφές των φίλων Τζέρι Σίγκελ και Τζο Σούστερ, αναφέρεται στα πρώτα βήματα του εξωγήινου παιδιού στη Γη, όπου ήρθε για να διαφύγει από την καταστροφή στον πλανήτη του και στην αγάπη του για την Λόις Λέιν. Ο ήρωας είναι βεβαίως ο Σούπερμαν, που έγινε μια από τις εμβληματικές φιγούρες στην κουλτούρα των κόμικς και στη συνέχεια κατέκτησε τον κινηματογράφο. Ο Σούπερμαν θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στην αμερικανική ποπ κουλτούρα και πρωταγωνιστεί σε ταινίες, βιβλία, παιχνίδια, φθάνοντας να γίνει περιτύλιγμα ακόμα και για τσιχλόφουσκα.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ταϊβάν: Ποιος είναι ο Ρότζερ, για τον οποίο είναι υπερήφανη όλη η χώρα (Video/Photo)

Φλόριντα: Βρήκε αλιγάτορα μήκους 2,5 μέτρων στην κουζίνα του σπιτιού της! (Photos)

Τζορτζ Καρλαύτης: Ο πρωταθλητής του NFL τελετάρχης της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:48