search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:26
MENU CLOSE

Σεισμός στην Ταϊβάν: Ποιος είναι ο Ρότζερ, για τον οποίο είναι υπερήφανη όλη η χώρα (Video/Photo)

10.04.2024 13:19
rescue dog new

Απέτυχε στις εξετάσεις για την ακαδημία της αστυνομίας, αλλά βρήκε το δρόμο για να κάνει καριέρα ως διασώστης. Ο λόγος για τον Ρότζερ, ένα λαμπραντόρ-ριτρίβερ, ηλικίας 8 χρόνων.

Ο Ρότζερ προοριζόταν για την υπηρεσία αντιμετώπισης λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αλλά ήταν πολύ φιλικός και παιχνιδιάρης και δεν τα κατάφερνε στον εντοπισμό ναρκωτικών.

Κέρδισε τις καρδιές όλων

Όμως μετά τον σεισμό των 7,4 ρίχτερ που έπληξε την Ταϊβάν, κέρδισε τις καρδιές όλων για την αποτελεσματικότητα που είχε στις προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων στα ερείπια.

Τα σκυλιά-διασώστες έχουν κρίσιμο ρόλο στον εντοπισμό εγκλωβισμένων κάτω από ερείπια που αφήνουν πίσω τους σεισμικές δονήσεις και οι ομάδες των διασωστών χρειάζονται την πολύτιμη βοήθειά τους. Αυτό έγινε και στην Ταϊβάν, με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ.

Ο σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή της Ταϊβάν ήταν ο μεγαλύτερος τα τελευταία 25 χρόνια και προκάλεσε την κατάρρευση κτηρίων και κατολισθήσεις.

Ο Ρότζερ ήταν από τα σκυλιά που μπήκαν γρήγορα στη δουλειά και εντόπισε το ένα από τα 13 θύματα του σεισμού, σε κατολίσθηση που έγινε στο Εθνικό Πάρκο Ταρόκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν CNA.

Δεν έκανε καριέρα αστυνομικού

Αν και υπάρχουν κι άλλα σκυλιά που συνέβαλαν στις έρευνες των σωστικών συνεργείων, ο Ρότζερ ήταν αυτό που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της ιστορίας του και κυρίως επειδή δεν το έβαλε κάτω μετά την αποτυχία στις …. εξετάσεις για να γίνει αστυνομικό σκυλί.

Ο Ρότζερ γεννήθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης σκυλιών ανίχνευσης ναρκωτικών. Αλλά ο παιχνιδιάρης χαρακτήρας του και η αγάπη του για λιχουδιές δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα, αφού αντί να υπακούει στις εντολές των εκπαιδευτών είχε το μυαλό του στο παιχνίδι.

Έτσι δεν έγινε ντετέκτιβ. Όμως είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί και γι αυτό οι εκπαιδευτές του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία δεν έχασε.

Ο Τσεν Τσιχ-σαν, επικεφαλής της μονάδας με τα σκυλιά ανιχνευτές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Ρότζερ τα σκυλιά που προορίζονται για τον εντοπισμό ναρκωτικών πρέπει μην είναι ατίθασα και ανεξάρτητα, σε αντίθεση με τα σκυλιά διασώστες, που πρέπει να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.

Κι έτσι ο Ρότζερ με τον ατίθασο χαρακτήρα έφτασε να γίνει ο ήρωας της Ταϊβάν και να πρωταγωνιστεί στα social media. «Συνεχίστε ήρωες και μικροί ήρωες», σχολίασε ένας χρήστης των social και κάποιος άλλος έγραψε ότι «ο Ρότζερ είναι η περηφάνια της Ταϊβάν».

Ο Ρότζερ όμως είναι ήδη κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης, αφού έγινε 8 χρόνων και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει στα σκυλιά-διασώστες σύνταξη όταν γίνουν εννέα χρόνων.

Διαβάστε επίσης

NASA: Σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη μια… σανίδα του σερφ (Video)

Ο Μοχάμεντ Άλι «εναντίον» του αρχαιότερου βιβλίου στον κόσμο στο «ρινγκ» των δημοπρασιών (Photos – Video)

Φλόριντα: Βρήκε αλιγάτορα μήκους 2,5 μέτρων στην κουζίνα του σπιτιού της! (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:24