search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Υποχώρηση Γεωργιάδη: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις απέσυρε τη ρύθμιση για την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

12.04.2024 16:55
adonis georgiadis 66- new

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη ρύθμιση που κατέθεσε στο παρά ένα ολοκλήρωσης της διαδικασίας συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη δυνατότητα των ιδιωτών ιατρών να ασκούν έργο στο ΕΣΥ. 

Η επίμαχη ρύθμιση που κατατέθηκε ως «νομοθετική βελτίωση», κατά παράβαση κάθε έννοια ορθής νομοθέτησης, αποσύρθηκε προκειμένου, όπως είπε, ο κ. Γεωργιάδης να μην αδικηθεί μια «μεγάλη μεταρρύθμιση». Θα επανακατατεθεί πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα με τη μορφή τροπολογίας συνοδευόμενη από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

Είχαν προηγηθεί οι σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία είχαν ζητήσει την απόσυρσή της με τον Άδωνι Γεωργιάδη άρτι αφιχθέντα από τους Δελφούς να υποστηρίζει ότι δεν αιφνιδίασε κανέναν, καθώς είχε ζητηθεί από τον ιατρικό κόσμο κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην επιτροπή. Κάλεσε δε, τα κόμματα να αποσαφηνίσουν εάν η διαφωνία τους αφορά σε θέματα διαδικασίας ή και στην ουσία της ρύθμισης.

«Πρόκειται για ένα αυτοτελές άρθρο, αποσύρετε τη νομοτεχνική βελτίωση και καταθέστε τη ως τροπολογία, σεβαστείτε τον κοινοβουλευτικό κανόνα», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Άδωνι Γεωργιάδη «κάρφωσε» ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας στον γενικό κανονισμό της κυβέρνησης περί ορθής νομοθέτησης. «Σας εκθέτει η ρύθμιση, να την αποσύρετε», είπε με τον υπουργό Υγείας λαμβάνοντας το λόγο να αναφέρει: «Τη διαγράφω και θα την φέρω την φέρω την άλλη εβδομάδα… είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ζητήσει ο ιατρικός κόσμος και δεν θέλω να την αδικήσω, θα έρθει με ΓΛΚ… Δεν θέλω να υπάρχει η παραμικρή σκιά…». Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωγιάδη δεν υπάρχει δαπάνη για το κράτος, αλλά έσοδα. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Κυνική και ανησυχητική η ομολογία του υφυπουργού για την ασφάλεια στην Εγνατία Οδό

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: LIVE η παρουσίαση των υποψηφίων των αποδήμων

Θυελλώδεις αντιδράσεις για τη δυνατότητα να εργάζονται στο ΕΣΥ ιδιώτες γιατροί 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:16