search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:11
MENU CLOSE

«Έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο» – Συναγερμός στο Ισραήλ για ιρανική επίθεση – Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις

12.04.2024 20:21
idf

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, ολοκλήρωσε μια «περιεκτική» αξιολόγηση της «ετοιμότητας του στρατού για όλα τα σενάρια» πριν από λίγο, πριν συναντηθεί με τον αρχηγό της CENTCOM στρατηγό Μάικλ Έρικ Κουρίλα.

Αυξημένος συναγερμός καταγράφεται στο Ισραήλ για μια πιθανή ιρανική επίθεση στη χώρα, καθώς η Τεχεράνη αναμένεται να απαντήσει στη δολοφονία δύο στρατηγών, μεταξύ αρκετών αξιωματικών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, στη Δαμασκό της Συρίας την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Ισραηλινός Στρατός είναι καλά προετοιμασμένος στην επίθεση και την άμυνα έναντι κάθε απειλής. Είμαστε σε πόλεμο και βρισκόμαστε σε εγρήγορση για περίπου έξι μήνες. Ο IDF συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τι συμβαίνει στο Ιράν και προετοιμάζεται συνεχώς να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες και πιθανές απειλές σε συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Χαλέβι.

«Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή και ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε.

Ο IDF αναφέρει ότι οι ανώτατοι διοικητές παρουσίασαν τις προετοιμασίες τους «για επίθεση και άμυνα, ενώ αναφέρθηκαν σε πιθανά σενάρια και προσάρμοσαν την επιχειρησιακή απάντηση».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου πρόκειται να συναντήσει ανώτατους Ισραηλινούς αξιωματούχους προκειμένου η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για πιθανή επίθεση από το Ιράν, ανέφεραν νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιρανοϊσραηλινή ένταση έχει κλιμακωθεί, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να απαντήσει με αντίποινα στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό που σκότωσε ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους.

Αρκετές χώρες έχουν τώρα προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν και στις δύο χώρες.

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

Το Πεντάγωνο ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή και το USS Dwight Eisenhower έχει σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα σε μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη και για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού σε περίπτωση που η βία επεκταθεί, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος του CBS προειδοποίησε ότι το Ιράν μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα από 100 drones, δεκάδες πυραύλους κρουζ και πιθανώς βαλλιστικούς πυραύλους.

Αυτά φέρεται να στοχεύουν σε στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ σε ένα κύμα επιθέσεων που το Τελ Αβίβ θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει. 

Διαβάστε επίσης:

Time: «Μυστική» συνεργασία της Google με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ

Κωνσταντινούπολη: Φρενίτιδα στα social media για την φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στο Βόσπορο – Τι έγραψε ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας

Politico: Το Ιράν σχεδιάζει χτύπημα κατά του Ισραήλ, αλλά θέλει να αποφύγει αντίποινα από την Ουάσιγκτον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:11