search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Γιώργος Τσίπρας για ευρωεκλογές: Σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα (videos)

12.04.2024 08:41
giorgos-tsipras_2102_1460-820_new

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και τα κυβερνητικά μέτρα για το bullying μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/4) ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο ίδιος θέτει δύο στόχους.

«Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και δεύτερον να πάμε καλύτερα από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά ο στόχος είναι να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ», διευκρίνισε.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Υπάρχει μία δυναμική ανόδου και θα την αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η πολιτική δεν είναι Tik Tok, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «η επικοινωνία είναι αναγκαία και χάναμε ως ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον τομέα αλλά η πολιτική είναι αυτή που θα κερδίσει τον κόσμο. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουμε μία αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Με οποιονδήποτε τρόπο γίνει αυτό είναι θεμιτό, αλλά θέλει πολιτική».

Ερωτηθείς για την επανεμφάνιση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε ότι «ένα χρόνο που ήταν απών όφειλε να είναι απών και λόγω εσωκομματικών. Θα είναι ενεργός καθώς και λόγω ηλικίας και μπορεί να προσφέρει».

Αναφορικά με την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για τη συγκρότηση ενός συνασπισμό μεγάλου προοδευτικού μετώπου υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί μετά τις ευρωεκλογές.

«Δεν ξέρω αν θα είναι ένα μεγάλο κόμμα αλλά πρόκειται για μία απαίτηση του κόσμου και ή θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή θα πρέπει να υπάρξουν άλλες διεργασίες», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές και τον φόβο νοθεία των εκλογών, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι «έχει αλλάξει ο συσχετισμός και δεν υπάρχει αντιστοιχία στη Βουλή. Δεν έχω θέσει θέμα νοθείας ούτε ο Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολική υπάρχει ένα ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας και θα πρέπει να ασχοληθεί στο μέλλον οι Πολιτεία. Δεν το λέω για αυτές τις εκλογές».

«Πρέπει να ενισχυθεί η σχολική κοινότητα»

Αναφορικά με την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για τα κυβερνητικά μέτρα κατά του bullying, ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε «το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αν θα σπάσει κάποιος ένα τζάμι, αλλά η βία και το bullying στα σχολεία και αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να αντιμετωπιστεί με τη δύναμη της πειθούς και αν δεν τα καταφέρει φυσικά υπάρχει και το μέτρο της απομάκρυνσης από το σχολείο».

«Αυτά τα θεωρώ ακρότητες, σωστά έγινε η πλατφόρμα, αλλά δεν θα επιλυθεί το πρόβλημα με αυτά τα μέτρα. Στο σχολείο την ευθύνη για το παιδί την έχει η εκπαιδευτική κοινότητα. Χρειάζεται κρατική παρέμβαση στους γονείς και τους δασκάλους. Πρέπει να ενισχυθεί η σχολική κοινότητα, οι δάσκαλοι, που έχουν δύσκολες συνθήκες μέσα στα σχολεία», πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Κόκκινο» πανί ο ΣΥΡΙΖΑ – Η απόλυτη «μάχη» για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές 

Γιατί η κυβέρνηση ταυτίζει Κασσελάκη-Βελόπουλο με Τσίπρα-Καμμένο: Οι στόχοι και τα ρίσκα

Στις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας – Σειρά συναντήσεων με ομογενείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:20