search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:03
MENU CLOSE

Ισραήλ: Εφτασαν τα πρώτα drone στο Ισραήλ – Εκτοξεύονται πύραυλοι από τον Λίβανο

14.04.2024 01:08
Σήμανε συναγερμό για εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση: «Συγγνώμη, λάθος» - Media

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση καθώς έφτασαν τα πρώτα drone έφτασε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στα βόρεια της χώρας και στο Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ επιβεβαίωσαν την είδηση, ενώ ακούστηκαν σειρήνες και στο βόρειο Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ, με βίντεο να δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν αναχαιτίστηκε ή αν χτύπησε κάποια περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, το Iron Dome δεν είναι ικανό να αντέξει μια κλιμακούμενη επίθεση του Ιράν.

Ωστοσο, μετά το τέλος της επίθεσης έγινε γνωστό πως από τα πάνω από 200 drones και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν, οι 7 βρήκαν στόχο,σύμφωνα με το ίδιο το Ιράν.

Επίθεση με πυραύλους κατά του Ισραήλ, πανηγυρίζουν στο Ιράν

Την ίδια στιγμή, πλάνα καταγράφουν «βροχή» από βαλλιστικούς πυραύλου που εκτοξεύονται από Λίβανο και Υεμένη, με προορισμό περιοχές του Ισραήλ όπως η Βηθλεέμ και η Γκολάν, όπως ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.


Οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν πριν από λίγο στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
«Οι σειρήνες ήχησαν στο κιμπούτς Σνιρ, στο βόρειο Ισραήλ», διευκρίνισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, ταυτόχρονα με την επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν εναντίον της χώρας.

Την ίδια ώρα, στο Ιράν χιλιάδες κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν σε ένα τέμενος την επίθεση της χώρας τους στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Βρετανικά μαχητικά σηκώθηκαν από την Κύπρο για να αναχαιτίσουν τα ιρανικά drones

Ισραήλ: Πολεμικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου στο στρατιωτικό αρχηγείο του Τελ Αβίβ

Φρουροί της Επανάστασης: «Αληθινή Υπόσχεση» η επιχείρηση κατά του Ισραήλ – Απειλούν με «σθεναρή απάντηση» τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:59