search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:30
MENU CLOSE

Κάζο ολκής για τα τηλεοπτικά κανάλια με την επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Πιο αργά κι από τα drones της Τεχεράνης

15.04.2024 11:43
israel_iran_new

Δεν πιάστηκαν στον «ύπνο» τα κανάλια εθνικής εμβέλειας το βράδυ του Σαββάτου με την αεροπορική επιδρομή του Ιραν κατά του Ισραήλ.

Είναι απλό. Τα κανάλια εθνικής εμβέλειας -όχι όλα- καιρό τώρα έχουν καταργήσει τα νυχτερινά δελτία ειδήσεων και οι μηχανισμοί ενημέρωσης απλώς «φορούν» πιτζάμες έχοντας καληνυχτίσει τους τηλεθεατές  από τις 21.00 κι έπειτα.

Δεν αποτελούν εξαίρεση τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, πλην του ΕΡΤNews, το οποίο προσφάτως συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας (αρχικά ως webtv) και είναι ένας κανάλι σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Θεωρητικά.

Αντικειμενικά το βράδυ της Σαββάτου, με εξαίρεση το Open και τον ειδησεογραφικό μηχανισμό του, τα άλλα κανάλια εκτέθηκαν με τα αντανακλαστικά που επέδειξαν.

Το Open από περίπου τις 23.00 ανέτρεψε τη ροή προγράμματος του. Είχε διαρκή ενημέρωση με ανταποκρίτρια στο Τελ Αβιβ -η Αδαμαντία Λιόλιου ήταν μόνη από την Ελλάδα- και ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με Νέα Υόρκη (Γεωργία Γαραντζιώτη), Βερολίνο (Παντελή Βαλασόπουλο), Κωνσταντινούπολη (Μαρία Ζαχαράκη), Μόσχα (Θανάση Αυγερινό).

Οι υπόλοιποι… μαύρα μεσάνυχτα. Αρκετά αργότερα πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει στον ΣΚΑΪ, στον ΑΝΤ1 και στο Mega. Το κρατικό ΕΡΤNews που έχει 24ωρη ενημέρωση, επτά ημέρες την εβδομάδα αρχικά αναμετέδιδε ρεπορτάζ από το Euronews και περίπου στη 01.00 ο κρατικός τηλεοπτικός ειδησεογραφικός γίγαντας «ξύπνησε».  Η ιστοσελίδα ertnews.gr όμως είχε καλύτερα ρεφλεξ. Alpha και Star… νιρβάνα.

Όποιος είχε συνδρομή σε δορυφορική πλατφόρμα μπορούσε να ενημερωθεί από τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα: BBC, Al Jazeera, CNN, Euronews , Sky News, Deutsche Welle, France 24, Al Arabiya  κλπ.

Ωστόσο, τέλος του μήνα θα αρχίσει ο επικοινωνιακός «βομβαρδισμός» με δελτία τύπου με τα οποία κάθε  κανάλι εθνικής εμβέλειας  θα διατρανώνει ότι εκείνο είναι πρώτο από όλα τα άλλα σε τηλεθέαση (με παραμετροποίηση). Πάντως τη νύχτα του Σαββάτου τα κανάλια στην πλειονότητα τους την «πάτησαν» για λόγους οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

«Η μάγισσα»: Σήμερα το συγκλονιστικό φινάλε της πιο ακριβής σειράς της σεζόν

Eurovision 2024: Απάντηση Ζούλα στο δημοσίευμα των «Νέων» για προαποφασισμένη χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο

ΣΚΑΪ: Εκτός αέρα η εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59