search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:58
MENU CLOSE

Καιρός: Νέο κύμα σκόνης, λασποβροχές και εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας – «Σταδιακά θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!»

15.04.2024 10:33
SKONI_KAIROS

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης έρχεται σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από αύριο Τρίτη μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη ενώ η πρώτη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δείχνει πως ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια τις επόμενες ημέρες αναμένεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Μαρουσάκης: Νέο κύμα σκόνης και λασποβροχές

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «με ζέστη ξεκινά η νέα εβδομάδα, ενώ από αύριο μας έρχεται ξανά η αφρικανική σκόνη συνοδεία και λασποβροχών.

Η εβδομάδα όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με αρκετές βροχές, απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης και πτώση της θερμοκρασίας με μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα να θέλει αρκετά άστατο καιρό και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από κάποιες λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Θα είναι πυκνές οι συγκεντρώσεις σκόνης και θα επηρεάζεται και η οριζόντια ορατότητα, καθώς οι άνεμοι θα είναι ήπιοι.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη Eβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά στους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Τσατραφύλλιας: Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας

«Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια που αναφέρει ότι «μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών!»

Επίσης σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο του Alpha, «την Τετάρτη έρχονται (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα,τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ)».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από ομάδα ανηλίκων κατήγγειλαν τρεις 15χρονοι

Πάτρα: Αισιοδοξία για την υγεία της φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και ακρωτηριάστηκε (video)

Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα – Πέντε τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:56