search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:23
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνει η συμμετοχή των 63.000 μελών και φίλων στις προκριματικές – Συνάντηση Κασσελάκη με Ελπιδοφόρο 

15.04.2024 06:30
SYRIZA NEW

Ικανοποίηση εκφράζει η Κουμουνδούρου για την διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των 35 εκ των 42 υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή ξεπέρασε τις 63.000 μελών και φίλων που ψήφισαν στη χθεσινή διαδικασία είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά, και από αυτούς οι 57.000 αντιστοιχούν σε μέλη, νέα και παλιά (δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν πόσα είναι τα νέα μέλη) και 6.000 ακόμη ψήφισαν ως «φίλοι».

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν σήμερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δημοσιοποιηθούν σταυροδοσία και σειρά κατάταξης, αλλά μόνο τα 35 ονόματα των υποψηφίων. Το σκεπτικό της Κουμουνδούρου είναι ότι έτσι δε δοθεί η εικόνα ότι κάποιοι έχουν προβάδισμα έναντι άλλων, ωστόσο αναφέρουν πως κάποιος που συμμετείχε και θέλει να δει την επίδοσή του, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα ακριβή στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, μπορεί το νούμερο των περίπου 150.000 μελών που προσήλθαν στις κάλπες τον περασμένο Σεπτέμβριο να απέχει κατά πολύ, ωστόσο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περάσει την διπλή διάσπαση και την πολύμηνη κρίση που κράτησε ως και τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πάντως, η χθεσινή συμμετοχή προσεγγίζει τον αριθμό ψήφων που είχε λάβει τότε ο Στέφανος Κασσελάκης, γύρω στις 75.000, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου που είχε έρθει δεύτερη με 58.500 ψήφους περίπου.

Για την Κουμουνδούρου αυτό το νούμερο συμμετοχής αντανακλά ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης που δείχνει να είναι ενεργό και να κινητοποιείται για μια εσωκομματική διαδικασία η οποία αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και όχι κάποιο εξαιρετικά κρίσιμο και κεντρικό πολιτικό διακύβευμα. Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη δείχνει να «κρατάει» και επιτυγχάνει να μην εκπέμψει την εικόνα διάλυσης για την οποία γινόταν λόγος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στις προκριματικές εκλογές  που διενεργήθηκαν σε 14 Περιφέρειες (13+ Απόδημοι) συμμετείχαν 201 υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική απ’ όπου εκλέγονται 12 υποψήφιοι.

Δύο θέσεις ήδη καταλαμβάνουν οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ οι 5 θέσεις που απομένουν θα καλυφθούν με επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη.

Μήνυμα από Ν.Υόρκη για Ιράν-Ισραήλ – Συνέχεια επαφών

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη, λόγω της επικαιρότητας, έστειλε μήνυμα καταδίκης της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, καλώντας το δεύτερο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, δηλώνοντας ότι συντάσσεται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Επίσης χθες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25η Μαρτίου, ως επίτιμος προσκεκλημένος. Σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται με συνάντηση που θα έχει στην Αρχιεπισκοπή, στις 10:30 με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο.

Στις 12:00 το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες και επενδυτές, ενώ στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επαφή με στελέχη των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (Democratic Socialists of America – DSA). Στις  6:15, το απόγευμα  ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των κυπριακών σωματείων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης. Επόμενος σταθμός θα είναι, την Τρίτη, η Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:

O Κασσελάκης στην παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη – Οι αγκαλιές και οι selfies με τον κόσμο (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 63.000 μέλη και φίλοι ψήφισαν για τους υποψηφίους τους ευρωψηφοδελτίου στις προκριματικές – Αύριο τα αποτελέσματα 

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59