search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:26
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 63.000 μέλη και φίλοι ψήφισαν για τους υποψηφίους τους ευρωψηφοδελτίου στις προκριματικές – Αύριο τα αποτελέσματα 

14.04.2024 21:54
syriza_ekloges

Για «επιτυχημένη διαδικασία» με συμμετοχή 63.000 μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Σε νεότερη ενημέρωση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερεαν ότι ψήφισαν πάνω από 63.000 εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη, και οι 6.000 είναι φίλοι.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00,  μετά την παράταση μιας ώρα που δόθηκε κατόπιν αιτήματος από πολλά εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η παράταση δόθηκε «λόγω αυξημένης προσέλευσης».

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοπόρα διαδικασία εκλογής των υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» με τη συμμετοχή να ξεπερνά τα 63.000 μέλη και φίλους του κόμματος

Ειδικότερα, τονίζουν  πως «από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η διαδικτυακή ψηφοφορία, υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Επισημαίνουν πως «συνολικά περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο Ευρωψηφοδέλτιο».

Όμως, αποτελέσματα δε θα δοθούν απόψε: «Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα (15/4/2013) με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξαν», αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου εξέφραζε την ικανοποίησή της για την προσέλευση στις κάλπες – για 47.000 έως τις 18:00 έκαναν λόγο οι πληροφορίες, ενώ ως τις 12:30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 35.000.

Υπενθυμίζεται πως στις προκριματικές εκλογές  που διενεργήθηκαν σε 14 Περιφέρειες (13+ Απόδημοι) συμμετείχαν 201 υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική απ’ όπου θα εκλεγούν 12 υποψήφιοι στις 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Δύο θέσεις ήδη καταλαμβάνουν οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ οι 5 θέσεις που απομένουν θα καλυφθούν με επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: «Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια»

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό – Τα ενδεχόμενα που εξετάστηκαν

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Αν ζητηθεί από την Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:22