search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Με Μάρω Δούκα ο τελευταίος γύρος υποψηφίων – Η «ακτινογραφία» του ψηφοδελτίου

16.04.2024 04:54
MARW_DOUKA
Facebook

Δεκαοχτώ ακόμη νέες υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Νέα Αριστερά, και υπολείπονται άλλοι 14 υποψήφιοι που αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου είχαν ανακοινωθεί οι δέκα πρώτοι υποψήφιοι, επομένως μέχρι στιγμής η Νέα Αριστερά έχει ανακοινώσει 28 υποψηφίους, όπως αυτοί έχουν εγκριθεί από το Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό του κόμματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη 24 Απριλίου) αναμένεται η επίσημη παρουσίαση και των 42 υποψηφίων από τον πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που θα ανακοινωθούν είναι και αυτό της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα (πιθανότατα θα ανακοινωθεί ξεχωριστά), ενώ μένει να φανεί αν υπάρχει και κάποια ακόμη έκπληξη.

Μεταξύ των ονομάτων που ανακοινώθηκαν χθες περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Νίκος Φίλης, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Όλγα Νάσση ανθρωπολόγος και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Μαρία Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής και πρώην ΓΓ στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο υποψηφίων έχουν ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υπεύθυνος σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς) και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

H Νέα Αριστερά απευθυνόμενη σε ένα αριστερό και προοδευτικό κοινό επιχειρεί και μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με τα πιο «μέινστρημ» κόμματα της κεντροαριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, έχει αποφύγει, όπως είχε διακηρύξει εξ αρχής, πρόσωπα που ανήκουν στο εγχώριο σταρ σύστεμ, σε αντιδιαστολή με την πρακτική στην οποία καταφεύγουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα κόμματα.

Με λίγες μέχρι στιγμής πολιτικές παρουσίες στελεχών της παλιάς και της νέας γενιάς, κατά κανόνα έχει επικεντρώσει σε καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικούς και ερευνητές, εργαζόμενους, ελευθέρους επαγγελματίες.

Επίσης έχει επιλέξει πρόσωπα με τα οποία επιχειρεί να συμβολίσει την εκπροσώπηση επιμέρους κατηγοριών όπως την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (Έλενα – Όλγα Χρηστίδη), τον συνδικαλισμό (Θέμης Αμπλάς, Συνδικάτο Μεταφορών), την παλαιστινιακή κοινότητα (Λατίφ Νταρουίς), τον χώρο των ΑμΕΑ (Κατερίνα Σαράντη, πρωταθλήτρια παρατρίαθλου), τον χώρο του πολιτισμού, τη δημόσια Υγεία (Γιάννης Καλομενίδης, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός»), την έρευνα (Νατάσα Ρωμανού), το περιβάλλον (πχ Πέτρος Λυμπεράκης, Νικήτας Μυλόπουλος, Ινώ Σιώζου), κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές που αναδείχθηκαν από τις κάλπες

Μπελέρης: Δένδιας – Συρίγος πίσω από την υποψηφιότητά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Δημοσκόπηση Prorata: Περαιτέρω πτώση για τη Νέα Δημοκρατία με ασφυκτική πίεση από τα δεξιά της – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο κανένας 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:09