search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Χάρης Θεοχάρης: Μέχρι τις 29 Απριλίου η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 

17.04.2024 18:26
xaris theoxaris

Προθεσμία μέχρι τις 29 Απριλίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τον Χάρη Θεοχάρη να αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί μια διαδικασία αναβίωσης των παλιών ρυθμίσεων.

«Αντιθέτως, είναι μια διαδικασία που θα επιτρέψει στη διοίκηση να ‘’σκοτώσει’’ τις ρυθμίσεις που πρέπει ‘’να πεθάνουν’’. Δηλαδή, εξορθολογίζουμε το σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας, ο οποίος να διαμαρτυρηθεί ότι πχ ‘’εγώ είχα δώσει κάποια χρήματα, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψιν στη ρύθμιση’’. Γι’ αυτό ακριβώς επίκειται νομοτεχνική βελτίωση στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), έτσι ώστε να οριστεί τακτική προθεσμία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών», είπε στη Βουλή για να προσθέσει ότι η ΑΑΔΕ θα πρέπει να ενημερώσει τους φορολογουμένους, προτρέποντας τους να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην τακτοποίηση ρύθμισης οφειλών -εφόσον, βεβαίως, διαθέτουν το εν λόγω δικαίωμα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται αύριο, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αναφερόμενος στα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις αναφορικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, είπε ότι θα επιβληθούν κανονικά και όπως ορίζει ο νόμος, όταν πλέον η συμμόρφωση των υπόχρεων για τη σύνδεση με το myData θα έχει εξαπλωθεί, οπότε τα πρόστιμα θα αφορούν, εκ των πραγμάτων πάρα πολύ λίγους. 

Σημείωσε πάντως ότι το myData αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, με τεράστια συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι και ΝΔ: Η τρομολαγνεία περί πολιτικής σταθερότητας για τις ευρωεκλογές θα πέσει στο κενό

Κόντρα Μενδώνη – Ακρίτα στη Βουλή

Χάρης Δούκας: Επιστολή σε Σκυλακάκη για τα ύψη κτιρίων – «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:25