search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:37
MENU CLOSE

Θρίλερ με αναφορές για ντοπαρισμένο Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή – Ποια είναι η διαδικασία, τι απαντά η ΕΠΟ

17.04.2024 18:38
ethniki-12-

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με την υπόθεση «θετικού δείγματος» σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την οποιαδήποτε αρμόδια αρχή για θετικό δείγμα σε Έλληνα ποδοσφαιριστή σύμφωνα τον ΕΟΚΑΝ (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ).

Την ίδια ώρα, ανάλογη είναι και η θέση που εξέφρασε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς ούτε στην ΕΠΟ έχει φτάσει η οποιαδήποτε ενημέρωση. Μάλιστα από την ΕΠΟ προχώρησαν και σε σχετική ανακοίνωση με την οποία τόνιζαν τα εξής: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα «dikisports» αποκάλυψε την είδηση, με την Διεθνή Επιτροπή Ελέγχων (International Testing Agency) που εδρεύει στη Λωζάνη να φέρεται να επιβεβαιώνει πως υπάρχει θετικό δείγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως η Internatonial Testing Agency συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στους ελέγχους ντόπινγκ.

Στο συγκεκριμένο ματς ελέγχθηκαν δύο διεθνείς και τα αποτελέσματα στάλθηκαν από την ΙΤΑ στην UEFA. Μεταξύ αυτών ελέγχθηκε και ο Φώτης Ιωαννίδης, που αγωνίζεται ως επιθετικός για τον Παναθηναϊκό και ο οποίος ΔΕΝ βρέθηκε θετικός στον έλεγχο.

Η εταιρεία ελέγχων ντόπινγκ έχει συμβόλαια με πολλές διεθνείς ομοσπονδίες και συνεργάζεται με όλα τα πιστοποιημένα εργαστήρια της WADA παγκοσμίως.

Αφού βρίσκει θετικό πρώτο δείγμα, ενημερώνει την WADA, την παγκόσμια ομοσπονδία, τον ΕΟΚΑΝ και τον αθλητή (όχι την ΕΠΟ).

Επειδή ο έλεγχος ήταν σε διοργάνωση της UEFA, ενημερώθηκε αυτή. Υποχρέωση της UEFA είναι να ενημερώσει την ΕΠΟ ώστε να προβεί αυτή σε προσωρινό αποκλεισμό του παίκτη έως ότου εξεταστεί το β’ δείγμα και υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.

Β’ δείγμα εξετάζεται αν το ζητήσει επίσημα ο ίδιος παίκτης μέσα σε ένα διάστημα μερικών ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Επικές προκρίσεις για Παρί και Ντόρτμουντ στους «4» – Στο καναβάτσο Μπάρτσα και Ατλέτικο (videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο νέος Κροίσος του παγκόσμιου τένις – έχει ήδη κερδίσει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ

Στίβος: Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ – Ο Αλένκα έριξε βολή στα 74,35μ. στην δισκοβολία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:37