ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 17:01
MENU CLOSE

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Λάρισας - Δεν απέστειλε αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα

18.04.2024 15:45

Παραγγελία απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υφυπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η παραγγελία της κ. Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

Τουρισμός: Τρία ελληνικά νησιά στη κορυφή με τα φθηνότερα πακέτα για καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο, στην Ευρώπη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται από το μεσημέρι της Παρασκευής σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού χρειάζεται προσοχή

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 16:59
Exit mobile version